Næring og etablering

Fiskeri og jordbruk har hatt stor betydning for bosettingen og næringslivet i kommunen. I dag har Averøy et allsidig og solid næringsliv med store prosessbaserte industribedrifter, marine og maritime næringer, mekanisk industri, service-, reiselivs- og kulturbaserte bedrifter.

Averøy kommune er med ca 400 ansatte den største arbeidsplassen i kommunen.

Klippfiskproduksjon - Klikk for stort bildeKlippfiskproduksjon Berit Hannasvik Næringsutvikling
Spesialrådgiver Gregus Kristensen har ansvar for tilrettelegging og service for næringslivet i kommunen. Arbeidet foregår i nært samarbeid med politisk ledelse og rådmannen. Kommunen har har i tillegg eget landbrukskontor.

Etablererveiledning - Hopp.id
For den som vurderer eller ønsker å starte egen virksomhet har Kristiansund og Nordmøre næringsforum Hoppid-kontor på Bruhagen. Dette inkluderer arbeidet fra å få utviklet og gjennomgått sin forretningsidé, til hvordan man kan søke finansiering av sine prosjekter.

Les mer om støtte til næringsutvikling i artikkelen i høyrekolonnen.

Ledige industriarealer
Averøy kommune har ledige industriarealer i Bruhagen Industripark, i Smenessundet (Kårvåg) og industriområdet Averøy Vest (Kårvåg). På Hestvikholmene (Bruhagen) er det en kommunal fiskeri- og industrikai, med kailengde på 72 meter og en bæreevne for nyttelast 10t/m2. Offentlig kaiareal i området er på 2, 4 da. Kommunen har driftsavtale for kaianlegget med Kristiansund Base AS, som disponerer et ferdig opparbeidet industriområde på 56 da i tilknytning til kaiområdet.

 

Kontaktpersoner næringsvirksomhet Kontaktinformasjon
Kontaktpersoner næringsvirksomhet
NavnTittelTelefon/mobil
Gregus KristensenSpesialrådgiver71 51 35 06 / 909 35 920
Publisert av Gregus Kristensen. Sist endret 07.04.2016 16:10
Fant du det du lette etter?