Næring og etablering

Fiskeri og jordbruk har hatt stor betydning for bosettingen og næringslivet i kommunen. I dag har Averøy et allsidig og solid næringsliv med store prosessbaserte industribedrifter, marine og maritime næringer, mekanisk industri, service-, reiselivs- og kulturbaserte bedrifter.

Averøy kommune er med ca 400 ansatte den største arbeidsplassen i kommunen.

Klippfiskproduksjon - Klikk for stort bildeKlippfiskproduksjon Berit Hannasvik Næringsutvikling
Spesialrådgiver Gregus Kristensen har ansvar for tilrettelegging og service for næringslivet i kommunen. Arbeidet foregår i nært samarbeid med politisk ledelse og rådmannen. Kommunen har har i tillegg eget landbrukskontor.

Etablererveiledning - Hopp.id
For den som vurderer eller ønsker å starte egen virksomhet har Kristiansund og Nordmøre næringsforum Hoppid-kontor på Bruhagen. Dette inkluderer arbeidet fra å få utviklet og gjennomgått sin forretningsidé, til hvordan man kan søke finansiering av sine prosjekter.

Les mer om støtte til næringsutvikling i artikkelen i høyrekolonnen.
 

Ledige industriarealer
I kommuneplanen er det avsatt flere areal til etablering av ny næringsaktivitet .Enkelte areal er ferdig regulert. Kommunen har ledige tomter på industriområdet Averøy Vest på Kårvåg og Smenessundet.

På Hestvikholmene (Bruhagen) er det kommunal kai, med kai lengde på 72 meter og en bæreevne for nyttelast 10t/m2. Offentlig areal tilknyttet kaien er på 2, 4 da. Kristiansund Base AS drifter kaien.

Kontaktpersoner næringsvirksomhet Kontaktinformasjon
Kontaktpersoner næringsvirksomhet
NavnTittelTelefon/mobil
Gregus KristensenSpesialrådgiver71 51 35 06 / 909 35 920
Publisert av Gregus Kristensen. Sist endret 06.04.2017 13:24
Fant du det du lette etter?