Aksjon strandrydding 2017 - bli med!

Strandrydding - Klikk for stort bilde

Norske strender og havbunnen vår er full av plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår.

Fortsetter forsøplingen slik framover, vil det i 2050 være mer søppel enn fisk i havet. Funnet av Gåsnebbhvalen utenfor norskekysten med over 30 plastposer i magen var en brutal påminnelse om hvor alvorlig det står til.

Nå kan DU bidra til å redusere problemet – bli med å rydd Averøyas strender for søppel!

I år som i fjor samler renovasjonsselskapene i Midt-Norge kreftene for en felles strandryddeaksjon. I år er også NIR-kommunene med på ryddeaksjonen. Men vi trenger deres hjelp! Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med å rydde strendene våre. Hvis dere rydder, henter vi avfallet.

Vi oppfordrer alle skoler, barnehager, lag, foreninger og andre til å være med å rydde. Så skal vi gjøre det så enkelt som mulig for dere underveis.

Når skal jeg rydde?

Kampanjeperioden for strandryddeaksjonen er fra 1.mai - 20.juni 2017.

Ønsker du å rydde før/etter er det også selvfølgelig greit. Ta kontakt med kommunen i forkant og avtal hvordan dette skal gjøres.

Hvordan rydde?

1. Kontakt  kommunen for nærmere avtale om henting av avfallet. Helst i god tid før du skal rydde.
  2. Registrer gjerne din aksjon på www.holdmidtnorgerent.no. Her blir det trekning av kr 10 000 blant strandryddelagene i Midt-Norge. Kr 5 000 kan vinnes av "årets strandrydder" i NIR-kommunene.
  3. Hent gratis sekker på  kommunehuset
  4. Rydd en strandlinje.

Kontaktperson i Averøy kommune er Jon Petter Lindholm, tlf 71513543 jon.petter.lindholm@averoy.kommune.no

Etterpå setter du sekkene på avtalt sted og gir oss beskjed når du er ferdig. Vi vil gjerne vite antall sekker. Er det avfall utenfor de utdelte sekkene må dette meldes inn spesielt.

Lurer du på noe?

Ta kontakt med kommunen på telefon 71 51 35 43,  NIR på telefon 71 58 77 99 eller se www.holdmidtnorgerent.no og Facebook for mer informasjon.

Publisert av Aase Slatlem Løvold. Sist endret 05.05.2017 15:23
Fant du det du lette etter?