Bremsneshatten og parkering

Averøy kommune og beboerne i nærområdet ber alle som besøker Bremsneshatten og Bremsneshola om å parkere på parkeringsplassen ved Djupbukta. For de som skal besøke klatrefeltet kan parkeringsplass ved Bremsnes skole også benyttes.

Bremsneshatten er et av de mest besøkte friluftsområdene i kommunen. Det er derfor viktig å ta hensyn til de som bor i nærmiljøet, slik at man unngår økt trafikk og parkering i boligområdene.

Det er spesielt Lauvhaugen boligområde (boligene som ligger nærmest klatreveggen) som har hatt utfordringer med den økte trafikken de senere åra. Fastboende blir innparkert, det parkeres både på snuplassen og langs veien. Dette skaper farlige situasjoner, og spesielt sårbare er barna som leker og oppholder seg i området. Parkering langs veien og snuplassen hindrer også eventuelle utrykningskjøretøy å komme til.

Parkeringsplasser for Bremsneshatten - Klikk for stort bildeParkeringsplasser for Bremsneshatten Fra parkeringplassen i Djupbukta og ved Bremsnes skole (se kart (PDF, 3 MB)), tar det ikke mange minuttene å gå opp til "hatten". Fra Djupbukta er det en tilrettelagt tursti, med skilting både til Stikk-ut turen på Bremsneshatten og til Bremsneshola. Der er det også satt opp søppelcontainere.

Det er viktig å understreke at beboerne i nærområdet setter stor pris på all aktivitet i området, om det er klatring, turgåing, skoleklasser, barnehager, turister som vil se Bremsneshola og alle som vil fordype seg i forhistorien og fornminner.

Les mer om området i artikkelen Bremsneshola og Fosnakulturen.

Publisert av Berit Hannasvik. Sist endret 13.06.2017 13:53
Fant du det du lette etter?