Gode resultater for Averøy i Kommune-NM 2017

Kommune-NM er en kåring av Norges mest bærekraftige og attraktive kommuner, utført av NHO og Menon Economics. Det er svært gledelig at Averøy kommune er blant kommunene som ligger på topp i rangeringen, sier rådmann Knut Mostad.

Rådmann Knut Mostad og økonomisjef Knut Stormo ser på resultatene i NHOs kommuneundersøkelse. - Klikk for stort bildeRådmann Knut Mostad og økonomisjef Knut Stormo ser på resultatene i NHOs kommuneundersøkelse. Berit Hannasvik Rangeringen i konkurransen er basert på 20 ulike indikatorer innen hovedkategoriene næringsliv og privatøkonomi, arbeidsmarked, demografi, kompetanse og kommuneøkonomi.

Averøy har vært blant de 100 beste kommunene i landet over flere år i denne undersøkelsen. I år havnet vi på 98. plass og blant 10 på topp i fylket. Averøy skårer spesielt høyt på næringsliv og privatøkonomi (16. plass) og vi skårer lavest på arbeidsmarked (238).

Privat sysselsetting
Høy grad av privat sysselsetting, høyt inntektsnivå, befolkningsvekst, unge i forhold til eldre i arbeidsstyrken og netto kommunale administrasjonsutgifter pr. innbygger er blant indikatorene som gir de beste resultatene.

Arbeidsmarked
Det som trekker Averøy ned er blant annet arbeidsmarkedsdekning, uføreandel, sykefravær, andel sysselsatte med bestått fagprøve og høyere utdannelse.

Her er resultatene for landets 428 kommuner i kommune-NM

Publisert av Berit Hannasvik. Sist endret 10.08.2017 12:33
Fant du det du lette etter?