Ordførerens påskehilsen

Påskelilje - Klikk for stort bilde

 En høytid kledt i gult
Påsken står for døren. Denne høytiden som preges av at sola har kommet høyere opp på himmelen, og av at verden kler seg i gult.


Dessverre så ble ikke inngangen til høytiden særlig lys. Våre venner i Sverige har opplevd å bli angrepet, og her hjemme er trusselbildet hevet og beredskapen styrket. Uroen stiger, verden oppleves som utrygg og uforutsigbar. Og det kan være lett å miste håpet av syne.

Påskeliljer - Klikk for stort bildePåskeliljer

Tenn lys
En god venn av meg sier bestandig at vi må tenne lys, i stedet for å forbanne mørket. Noe lignende sa min datter da hun ringte i går. Hun, som har både usynlige og synlige arr etter terroren i 2011, sa at vi må ikke slutte å leve. For da har terroristene vunnet. Da sitter vi lukket inne, redde for selve det pulserende livet og verden. Så jeg tente de gule lysene mine, løftet hodet og tenkte at de har rett. Verden er et vakkert sted, og mennesker flest er gode. De mørke kreftene skal ikke få ta fra fra oss lyset og livet.

Nyt dagene
Jeg håper dere også tenner masse lys, og nyter disse gule dagene. Koser dere, enten dere er hjemme, til fjells eller kanskje enda lenger borte. Fyller dagene med fine øyeblikk, og skriver nye opplevelser inn i livets minnebok. Og så sender jeg varme tanker til alle som savner noen i høytiden. La oss tenne et ekstra lys for dem vi har i hjertene våre.

Jeg ønsker hver og en ei riktig fin påske, der lyset og gleden råder.

Påskeklem fra meg.

 

Publisert av Ordfører Ingrid Rangønes. Sist endret 11.04.2017 14:02
Fant du det du lette etter?