Redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid i barnehage

Hender - Klikk for stort bilde Har du lav inntekt?
Det er to moderasjonsordninger for familier eller husholdninger med lav inntekt.
Det må søkes for hvert barnehageår. Familier som har vedtak som gjelder for barnehageåret 2016/2017, må søke på nytt for barnehageåret 2017/2018.

Nasjonal ordning for redusjon i foreldrebetalingen
Hvis maksprisen er høyere enn 6 prosent av den samlede inntekten til husholdningen, skal du ha en redusert pris.

Ordningen går ut på at ingen skal betale mer enn 6 prosent av inntekten sin til en barnehageplass. I 2017 gjelder derfor denne ordningen for husholdninger med en samlet inntekt som er lavere enn 500 500 kroner pr. år.

Dette gjelder både kommunale og private barnehager. Kommunen har ansvaret.

Gratis kjernetid for 3-, 4- og 5 åringer
Fra 1. august 2016 har alle 3-, 4- og 5 åringer, og barn med utsatt skolestart, som bor i husholdninger med lav inntekt, rett til å få 20 timer gratis oppholdstid i barnehage pr. uke. For barnehageåret 2017/2018 gjelder dette husholdninger som har en samlet inntekt som er lavere enn 428 000 kroner pr. år.

Inntekter:
Foreldrebetalingen skal beregnes ut fra husholdningens samlede skattepliktige kapital- og personinntekt.
Som husholdning regnes ektefeller, registrerte partnere og samboere. Som samboere regnes to ugifte personer over 18 år som bor sammen, og som har bodd sammen i et ekteskapslignende forhold i minst 12 av de siste 18 månedene, eller har felles barn. Bor et barn fast hos begge foreldrene, skal foreldrebetalingen beregnes ut fra inntekten i husholdningen der barnet er folkeregistrert.

Dokumentasjon:
Selvangivelse skal legges ved søknaden som dokumentasjon. Søker kan legge frem annen dokumentasjon for inntekt, eller søke underveis i året dersom det er en vesentlig og varig endring i inntekten til husholdningen. Dokumentasjon for inntekt som ikke kommer frem av selvangivelsen, må vedlegges.

Slik søker du:
Søknad vedlagt dokumentasjon sendes inn via elektronisk skjema:

Søknadsskjema redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid

Publisert av Astri Istad. Sist endret 16.06.2017 09:45
Fant du det du lette etter?