Navnet er Kårvåg barneskole

I november i fjor ble det kunngjort en navnekonkurranse for den nye barneskolen i kommunen vår, og det kom inn mange ulike forslag. Samarbeidsutvalget ved Utheim skole ble oppnevnt som jury og leverte sitt forslag til planutvalget, som igjen støttet og gledet seg over et enstemmig forslag; Kårvåg barneskole.

Det var mange som hadde foreslått nettopp det navnet, og begrunnet videre forslaget med at Averøy allerede har stedsnavnet Bruhagen for barneskolen i  skolekrets vest, og at det da var naturlig med stedsnavn også for den andre kretsen.

Samarbeidsutvalget takker for mange gode forslag, oppdraget og tilliten som jury i navnekonkurransen.

Ny skole - fasade mot sør - Klikk for stort bildeKårvåg barneskole tegning - fasade mot sørFlytter inn i løpet av året

Elevene ved Utheim skole tar ofte turen til byggeplassen for å se hvordan skolen tar form. I løpet av høsten flytter de inn. Det blir en merkedag for elever, ansatte og lokalsamfunnet.

På vei for å se på skoletomten Inger Lise S. Smenes Kårvåg barneskole skal romme både skole, SFO, kulturskole, idrett og andre aktiviteter, både i og utenom skolehverdagen. I tillegg skal uteområdet være både en del av skolens læringsarena og et allsidig nærmiljøanlegg.

Mandag denne uken fikk kommunestyret en statusoppdatering for byggeprosjektet, framdrift, kvalitet og HMS, økonomi, andel lærlinger og veibyggingen. Statusrapporten lover meget godt for det ferdige produktet, konkluderte kommunestyret.

Vi skal snart publisere nye bilder på hjemmesiden (ute og inne) fra Kårvåg barneskole. Skolen har en flott beliggenhet og klasserommene får utsikt mot Hustadvika, Rangøya, Håholmen, Stemshesten, Atlanterhavsveien - noe av det beste Nordmørsnaturen kan by på.

Skolebarn som gleder seg til ny skole - Klikk for stort bilde Inger Lise S. Smenes