Nye folk på kommunehuset

Linda Rambjør (38) og Rainer Deggert (58) har det til felles at de har en stor lidenskap for musikk og er nytilsatte på kommunehuset på Bruhagen.

Linda Rambjør ved kontorpulten - Klikk for stort bildeLinda Rambjør ved kontorpulten Berit Hannasvik Damen først

Linda Rambjør startet jobben som saksbehandler ved tildelingsenheten 1. september. Hun er utdannet sosionom, er bosatt i Kristiansund og snakker sunnmøring. Hun kommer opprinnelig fra Ørsta, og har tidligere jobbet både i Bergen og Kristiansund kommune. Hun har også erfaring med boligsosialt arbeid fra NAV og har jobbet med prosjektet "Stabile og gode boliger for barnefamilier" i Kristiansund.

Linda får som hovedoppgave å saksbehandle søknader om helse- og omsorgstjenester i kommunen. I tillegg har hun ansvar for kommunens boligsosiale arbeid, det vil si, ha oversikt over de kommunale boligene som vi eier og leier og tildele disse til de som har behov for en midlertidig bolig i spesielle livssituasjoner.

Kontor med utsikt

Etter en liten måned i den nye jobben, forteller Linda at hun trives veldig godt, både med arbeidsoppgavene og sine nye kollegaer. Hun var rimelig ukjent i kommunen før hun startet jobben, og har fått sett seg rundt og besøkt både institusjoner og fått en rimelig oversikt over hvor kommunens boliger er plassert. Hun er godt fornøyd med et lyst og trivelig kontor, med utsikt mot Bruhagens travleste handlegate.

Barn, musikk og fjell

Som mor til 3 aktive barn, dreier fritiden seg mye i å kjøre disse til ulike fritidsaktiviteter, sier hun. Får hun litt tid til overs liker hun å gå på konserter, lytte til musikk. Hun er også glad i å komme seg på fjelltur, sier hun.

Rainer Deggert på sitt kontor - Klikk for stort bildeRainer Deggert på sitt kontor Berit Hannasvik Rainer Deggert

Rainer hadde sin første arbeidsdag på kommunehuset i slutten av august, og er kommunens nye VVA-ingeniør (vei, vann og avløp). Han er utdannet sivilingeniør innen prosessteknikk og opprinnelig fra byen Wittenberg i Tyskland (tidligere Øst-Tyskland).

Da Rainers kone ble arbeidsledig i 2002, valgte familien Deggert å flytte til Norge og Averøy. Familien var allerede kjent med kommunen etter noen år som "fisketurister". Når jeg spør hvorfor, ler Rainer og sier at et typisk svar du får fra en tysker er - derfor. Han forklarer at Norge fristet mer enn det å søke jobb i det tidligere Vest-Tyskland.

Samarbeidsvillig gjeng

Etter godt og vel en måned i jobben er Rainers førsteinntrykk at han har møtt en gjeng samarbeidsvillige og dyktige medarbeidere. De som jobber ute med vei, vann og avløp kjenner hverandre godt, de samarbeider og disponerer oppgaver og utstyr etter der behovet er. Han sier det er viktig for han å rådføre seg med de som skal drifte og utføre oppgavene når han planlegger.

Vår nye mann har en lang yrkeskarriere bak seg, fra kalsiumproduksjon og miljøvern i Tyskland, til rør, ventilasjon, fiskeindustri, kommunalteknikk, teknologiselskap for olje- og gassindustri og prosjektering i Norge. Da ingeniørjobben i Averøy kommune dukket opp fikk Rainer anledning til å jobbe som ingeniør igjen, sier han.

Derfor

Rainer kommer fra en driftslederjobb i Kristiansund kommune, og har fått en viss kjennskap til saksbehandling og fagsystem. Det er likevel mye nytt å sette seg inn i, sier han. Kanskje får han også svaret derfor når han leter etter hvorfor ting er som de er.

Fisking og musikk

Hva han gjør på fritiden? Den tidligere fisketuristen har blitt hobbyfisker, har skaffet seg egen båt og bruk. Etter 15 år som hobbyfisker kjenner han godt til vær- og vindforhold, sier han. Han har lært seg å forutse hva som kan skje når han er i båten. Derfor svarer han begge deler, når jeg spør om han står eller sitter i båten. Ellers lytter han mye på musikk, og har en imponerende LP- og DVD-samling. Favorittsjangeren er 70-talls rock, men han hører på alt, bortsett fra tekno og hip-hop da, ler han.

Vi ønsker Linda og Rainer velkommen og lykke til!