Nye nasjonale tiltak og hva de betyr for Averøy

Natt til torsdag 9. desember trer det i kraft en rekke nye nasjonale tiltak som skal vare i fire uker framover. Hva betyr tiltakene for oss i Averøy?

Les nye nasjonale smitteverntiltak for å beholde kontrollen gjeldende fra torsdag 9. desember 2021.

Det er for tiden ganske lav smitte i Averøy kommune, 4 positive de siste 2 dagene, og beredskapsledelsen har derfor besluttet at skoler og barnehager kan drives på grønt nivå. Vi innfører imidlertid en del smittevernrutiner:

Sykehjem, skoler og barnehager

Ved besøk på sykehjemmet innføres det registrering, bruk av munnbind for besøkende og krav om å holde en meters avstand. De nye reglene medfører også at en vurderer nødvendighet og omfang av ulike arrangementer i kommunal regi, f. eks. skoleavslutninger og julegudstjenester. Det kommer nærmere informasjon fra skolene og barnehagene.

Frivillighet og næringsliv

For organisasjonsliv og privat næringsliv anbefales det å ta i bruk relevante tiltak fra veiledere for området, med tanke på å begrense antall kontaktpunkter og hyppighet. All fritidsaktivitet for barn og ungdom kan gå som vanlig, men blant voksne er det begrensninger i f t innendørsaktiviteter.

Helsenorge.no Bruk av munnbind

Det er påbud om bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde avstand, og anbefaling om bruk av munnbind i situasjoner og på steder der det er vanskelig å holde avstand (f. eks. på vei ut eller inn av et arrangement, kjøpesenter, buss etc).

Karantene for nærkontakter

Det innføres karantene for alle nærkontakter til personer med påvist smitte. I denne sammenheng vil vi styrke smittesporingsarbeidet i kommunen.

Har du symptomer - test deg!

Samtidig minner vi de generelle smittevernrådene, personer som har symptomer bør teste seg og holde seg hjemme fra arbeid, skole og fritidsaktiviteter inntil en har en negativ hurtigtest eller PCR-test tatt på kommunens teststasjon. Ved PCR-test bør en holde seg hjemme inntil svaret på testen foreligger. Svaret vil komme på Helsenorge.no i løpet av et til to døgn. Du kan bestille test ved teststasjonen via c19.no/  På samme link er det også mulighet for å bestille koronavaksinasjon og influensavaksinasjon.

Hjem til jul?

Vi anbefaler studenter og andre som skal hjem til Averøy på juleferie fra områder med høy smitte, om å teste seg når de kommer til Averøya. Dette kan gjøres ved bruk av hurtigtest. Hurtigtester til dette formålet er tilgjengelige ved servicekontoret på kommunehuset. Dersom du ankommer Averøya utenfor åpningstiden kan du få noen andre til å hente ut en test i forkant.

Ingrid Ovidie Rangønes
Ordfører