Ordførerens sommerhilsen

Sommeravslutningene er over, overganger og forandringer er markert, og vi er klare for sommer. Dette ordet, som inneholder så mange drømmer. Ei tid fylt av forventning. Om lave skuldre, gode dager og solskinn. Det siste er et noe usikkert prosjekt, når en bor på disse kanter. Men som nordmøringer flest lever vi i håpet og trua, og mang en sommer har blitt brukt til å håpe på bedre vær.

Til all lykke, er ikke trivselen væravhengig. Det er hva vi fyller tiden med, som avgjør hvordan dagene blir. Om en er hjemme, innenlands, utenlands, på land eller til havs - spiller ingen rolle. Om det er rolige dager i eget selskap, heftige turer med vennegjengen, utprøving av nye aktiviteter, eller en stille rusletur langs den faste stranda - ingen betydning. Alt er like riktig og verdifullt, så lenge det er noe du selv trives med.

Klikk for stort bildeFor noen blir denne lyse årstiden litt for påtrengende, og en påminnelse om at livet kanskje ikke ble helt slik en hadde tenkt. Og for noen blir savnet etter dem man har mistet, litt forstørret gjennom disse lyse sommerdagene. Når skuldrene senkes, og de daglige aktivitetene legges bort, blir det mer tid til å tenke. Jeg tror det er viktig å kjenne på disse følelsene, og gi seg selv litt slakke i forhold til at man ikke smiler om kapp med sola hele tiden. Huske på at etter tårer kommer renselse, som når svabergene skylles rene av regnet og havet, og gir rom for nye, lyse dager. Det er viktig å legge lista der man selv er, også om sommeren. Føler jeg for å være trist og vemodig en julidag, fordi det var måneden jeg som trettenåring mistet min kjære pappa, så gjør jeg det. Fordi det er en del av hvem jeg er. 

Da jeg var et lite barn, varte sommeren en evighet. Det var sol, bading og løping i gresset. Hver dag. I hvert fall husker jeg det slik, nå som jeg er voksen.

Og jeg håper min datter husker sine somre likedan. Selv om jeg som mor, vet at det var noen regnværsdager innimellom da hun gikk opp på loftet og dro for lemmen. Fordi sommeren virket rimelig oppskrytt. Til nye øyeblikk tok over, og hun var opptatt med nye gjøremål. Med smilet på plass igjen, akkurat slik det skal være i et lite barns sommerparadis.

Nøkkelen til årets sommer ligger gjemt inni deg. Lås opp og gjør den til din.

Riktig god sommer!

Klem fra Ingrid Ovidie