Skal du forhåndsstemme?

I forhåndsstemmeperioden fra 12. august til og med 6. september kan du stemme ved kommunens servicekontor på Bruhagen.

Valgurne og stemmeseddel - Klikk for stort bilde I Norge er det mulig å forhåndsstemme hele seks uker før selve valgdagen. Det er blant de lengste forhåndsstemmeperiodene som finnes.

I denne perioden kan du stemme i det forhåndsstemmelokalet du måtte ønske i hele landet. Det er viktig å huske på at det ikke er mulig å angre på sin stemmegivning i Norge. Det betyr at dersom du forhåndsstemmer, så kan du ikke stemme på nytt, heller ikke på valgdagen.

I Norge er det kommunen som tar imot forhåndsstemmer. Kommunen bestemmer når og hvor det er mulig å forhåndsstemme, og informerer sine velgere om dette. Kommunen er lovpålagt å ta imot forhåndsstemmer på helse- og omsorgsinstitusjoner.

Lurer du på hvor valglokalene er? Eller hva som er åpningstiden? Når forhåndsstemmeperioden nærmer seg legger vi ut alle forhåndsstemme- og valglokaler med åpningstider på valglokaler.no.

Ønsker du å forhåndsstemme i en annen kommune enn der du er manntallsført?

Hvis du forhåndsstemmer i en annen kommune enn hjemkommunen din ved kommunestyre- og fylkestingsvalget, får du utdelt en stemmeseddel som er påført de registrerte politiske partienes navn. Denne stemmeseddelen inneholder ikke kandidatnavn. Du må da krysse av for eller skrive på hvilket parti/gruppe du vil stemme på. Du kan også selv skaffe stemmeseddel fra din kommune og bruke den dersom du ønsker å gi personstemmer til kandidater på listen.

Du skal deretter få en valgfunksjonær til å stemple stemmeseddelen, før du legger den ned i en stemmeseddelkonvolutt. Stemmeseddelkonvolutten og valgkortet blir så lagt ned i en omslagskonvolutt, som deretter legges i valgurnen. Stemmen blir sendt til din hjemkommune for opptelling.

Du kan forhåndsstemme på servicekontoret i perioden 12.08 - 6.09:
Mandag - fredag: 09.00 - 15.00.

Torsdag 29. august og 5. september: 09:00 - 18.00.

Lørdag 31. august: 10.00 - 14.00

6538 Averøy