Smittesituasjonen - oppdatering 16. desember

Averøy kommune har denne uken screenet alle skoleelevene ved kommunens barne- og ungdomsskoler med hurtigtest. Screeningen har avdekket smitte som har blitt fulgt opp med PCR-tester, der åtte har vært positive de siste to siste dagene.

Relativt høyt smittetrykk

Som følge av dette er to klassetrinn ved Bruhagen barneskole satt på hjemmeundervisning. Nærkontakter til de smittede har blitt bedt om å teste seg, og dette har avdekket ytterligere smitte i noen familier. Det er et relativt høy smittetrykk på Averøya nå, og befolkningen oppfordres til å teste seg dersom en får forkjølelsessymptomer. Smittesporingsteamet arbeider aktivt med å kartlegge nærkontakter, slik at disse får beskjed om å teste seg. Time på kommunens teststasjon kan du bestille på C19.no.

Helsenorge.no Vi oppfordrer alle til å bruke munnbind når du oppholder deg på plasser der det er vanskelig å holde avstand, og at alle forsøker å holde antall nærkontakter på et minimum.

Vaksinering

Uvaksinerte og personer som har fått en dose vaksine oppfordrer vi til å fullvaksinere seg. Neste dag for vaksinering er 21.12.21.

Vi jobber med å få til et «drop-in» tilbud for vaksinering i løpet av romjulen. De som mottar SMS med varsel om 3. dose, ber vi om å svare så raskt som mulig.