Smitteutbruddet - oppdatering 13. desember

Averøy kommune fikk mange nye smittede på torsdag og fredag i forrige uke, og det ble iverksatt lokale tiltak i tillegg til de nasjonale tiltakene. I løpet av helga har vi fått 3 nye positive prøvesvar og ytterligere 2 positive hurtigtester etter screening ved skolene i dag.

Det er gjennomført omfattende testing i løpet av helgen, og det er påvist 3 nye smittetilfeller. Søndag ble 64 personer testet på kommunens teststasjon, resultatet fra disse testene foreligger ikke ennå.

KoronavirusI løpet av mandag formiddag er det gjennomført storstilt screening ved hjelp av hurtigtester ved skolene, og det har blitt avlagt 2 positive tester ved Bruhagen barneskole. Det er økt smitte i regionen, og vi kan i løpet av kort tid forvente at den nye Omikron varianten vil gjøre seg gjeldende både regionalt og på Averøya. Testkapasiteten er oppskalert, og vi gjennomfører aktiv smittesporing for å identifisere nærkontakter til de som blir smittet. Smittevernlege David Mård mener vi nå har god kontroll over smitteutbruddet, men at vi kan forvente at en del nærkontakter og familiemedlemmer vil teste positivt de nærmeste dagene.

Helsenorge.no Regjeringen varsler at det vil komme nye nasjonale tiltak i løpet av kort tid. Lokalt avventer beredskapsledelsen disse tiltakene og resultatene fra søndagens testing, før vi ser om det blir nødvendig med endringer lokalt. Vi anbefaler på det sterkeste at hver enkelt holder antall nærkontakter på et så lavt nivå som mulig. Du må holde deg hjemme og bestill test på C19.no dersom du får forkjølelsessymptomer. Bruk munnbind og hold god avstand på plasser der det er mye folk. Arrangementer og aktivitet på fritiden bør begrenses, med tanke på å redusere antall nærkontakter.