Smitteutbruddet - oppdatering 24. september

Averøy kommune har siden søndag 19. september fått 3 nye smittetilfeller. Det er ingen nye siden tirsdag denne uken og smitten ser ut til å være på vei nedover. Alle tilfellene er knyttet til skolene på Bruhagen, og nærkontakter/ familiemedlemmer til elever der.

Det er tatt ca. 200 hurtigtester de siste 7 dagene, og det er utført 113 vanlige PCR tester på teststasjonen på Bremsnes siden mandag. I tillegg ble 7. klasse ved Bruhagen barneskole testet på søndag og mandag, og 8 trinn ved Averøy ungdomsskole ble testet på tirsdag og i dag fredag, alle testene var negative.

Vi har god oversikt over situasjonen sier smittevernlege David Mård.

Ser litt skumle ut: Beate Naalsund og Hege StemlandVi ønsker ikke at elever som har symptomer eller er hjemme av andre grunner skal komme til skolen for testing. Elever som er hjemme av ulike grunner må selv bestille test på c-19, via kommunens hjemmeside, og la seg teste før de møter på skolen.

Vi oppfordrer alle som ikke har fått vaksinert seg til å ta kontakt for bestilling av vaksinering, dette gjelder om det er dose 1, 2 eller 3 (for spesielt utsatte grupper). Samfunnet står overfor gjenåpning og normalisering, og vi anbefaler derfor at alle som kan vaksinere seg gjør dette.

Samfunnet står foran en gjenåpning, og i denne sammenheng har regjeringen lagt fram endringer/ lettelser i hvordan kommunene i en periode skal arbeide for å holde smitten nede. Mer om dette kan en lese på lenken under: