24 nye smittede siden tirsdag 18. januar

Averøy kommune har fått 24 nye positive koronatester siden tirsdag 18. januar. De fleste er nærkontakter av kjente tilfeller. Smitten brer seg lett innenfor familier, og det ser ut som det er vanskelig å unngå at flere i en familie blir smittet dersom èn er smittet.

Helsenorge.no Endrer ikke beredskapsnivået

Smittesituasjonen er for øyeblikket forholdsvis oversiktlig, men det begynner å bli mange smitteveier. Det er påvist smitte blant barnehagebarn og skoleelever, men ikke i et omfang som tilsier endret beredskapsnivå i kommunen.

Den store oppblomstringen av Omikron-varianten i Kristiansund og Hustadvika gjør at vi opprettholder en forholdsvis høy beredskap i f t smittesporing og testing, og vi forventer at smittetallene vil øke vesentlig også i vår kommune i dagene framover.

Det er fortsatt viktig å begrense antall nærkontakter og bruke munnbind på steder der det er vanskelig å holde avstand.

Sykehjemmet - avdeling A stengt fram til tirsdag

Smittesituasjonen på sykehjemmet ser ut til å være avklart, og sykehjemmet vil åpne for besøkende på avdeling B og C. Det skal fortsatt være fokus på godt smittevern (munnbind og besøk på rom). Avdeling A (korttidsavdelingen) er fortsatt stengt, foreløpig fram til tirsdag 25. januar.

Kjetil Leirbekk
Assisterende kommunedirektør