3.plass til 8.trinn ved Averøy ungdomsskole i 22. julisenterets skolekonkurranse

30.mai kåret 22.julisenteret i Oslo vinneren av årets skolekonkurranse. Målet med konkurransen er å rette fokus mot antirasistisk arbeid, rasisme og å lære om bakgrunnen til terrorangrepet 22.juli 2011.

 

Det kom inn over 40 bidrag fra hele landet. Førsteplassen gikk til Lambertseter videregående, andreplass til 10A og 10B ved Dysjaland skule, mens hele 8.trinn ved Averøy ungdomsskole dro i land tredjeplassen.

I slutten av mars brukte 8.trinn en hele uke på sitt bidrag til konkurransen. Dette avsluttet en lengre tverrfaglig periode om menneskeverd og utenforskap. Terrorangrepet 22.juli og rasisme ble en sentral del av denne temaperioden. I tillegg til å jobbe med temaet i flere fag skulle altså elevene lage et produkt som fremmet antirasistiske holdninger, engasjerte og lærte bort noe om 22.juli og sammenhengen med rasisme.

Siste dag i prosjektuka var 7.trinn ved Bruhagen barneskole invitert til å besøke utstillingen, eller en Gallery Walk, hvor elevene på 8.trinn hadde laget stands. Besøket ble høytidelig åpnet av varaordfører Svein Kongshaug.

Det var en gjeng glade 8.klassinger som mottok beskjeden om at hele trinnet hadde overbevist juryen om at deres bidrag var topp 3 i landet.

Aldri mer 22.juli

Link 8.trinns bidrag

Link til utdelingen finner du her

 

22. juli