Astrid Vebenstad ble tildelt kulturprisen Bråtthesten 2021

Kulturprisen Bråtthesten er en hedersbevising og påskjønnelse. Den gis til personer, lag eller organisasjoner som uegennyttig har utført, eller lagt til rette for, tiltak innenfor kulturlivet i Averøy på en særlig positiv måte. I år var det Astrid Vebenstad, som leder av Bådalen helselag som fikk den gjeve prisen.

Prisen ble delt ut på kommunestyremøtet i dag 9. desember og ordføreren delte ut prisen, rosende ord, begrunnelse og blomster til hedersdamen. Det er livsløpsutvalget i kommunen som kårer kandidat etter innkomne forslag, og så blir selve utdelingen gjort på årets siste kommunestyremøte.

Astri Vebenstad ble tildelt kulturprisen Bråtthesten 2021 Omfarøya friluftsområde

Forslagsstilleren løfter fram Astrid Vebenstad på denne måten: I år synes jeg Astrid Vebenstad, leder i Bådalen helselag skal få Bråtthesten for det store arbeidet hun og resten av Bådalen helselag og mange gode hjelpere har lagt ned på Omfarøya, med stier, badebrygge, gapahuk, griller, bålpanne, bord, benker og toalett har de gjort Omfarøya til et svært populært samlingssted for mennesker i alle aldre; skolebarn, ungdommer, innvandrerfamilier, småbarnsfamilier og pensjonister. Stedet er tilrettelagt for både barnevogn og rullestolbrukere. De som bruker Omfarøya setter stor pris på denne fantastiske plassen, og det er sjelden eller aldri at noen ødelegger eller slenger fra seg søppel. Blomsterpottene med nelliker som ble satt på bordene i vår, står like fine da jeg gikk forbi i dag. Gammel som ung er kjempeflink å rydde opp etter seg! Det ser jeg på som et bevis på at folk setter pris på det arbeidet Astrid og helselagsdamene gjør. De legger ned utallige dugnadstimer hvert år, som "vaktmester" og do-vaskere, vedlikehold og forbedringer. De skaffer utstyr, pynter, slår gress, rydder kratt og får Omfarøya til å skinne. Astrid er en kjempemotivator og flink til å få med seg folk, alltid positiv og i godt humør.

I sin tale la ordføreren også til noen ord om Astrids engasjement for gangveien i Bådalen og for samarbeidsavtale mellom Averøy kommune og Bådalen og øvrige helselag i kommunen i forbindelse med forpleining i beredskapssammenheng.

Vi gratulerer Astrid Vebenstad og Bådalen helselag og takker for strålende innsats og samarbeid!

Astri Vebenstad ble tildelt kulturprisen Bråtthesten 2021 - Klikk for stort bildeOrdfører Ingrid Rangønes, Astri Vebenstad og Averøy kommunestyre Berit Hannasvik