Averøyskolen opprettholder gult nivå

Etter et beredskapsmøte i ettermiddag er det bestemt at skolene i Averøy kommune forsetter på gult nivå. For å avdekke smitte er det gjennomført storstilt screening ved skolene denne uken. Heldigvis er det ikke avdekket større smitteutbrudd.

Det er imidlertid avdekket noe smitte på 4. trinn ved Bruhagen barneskole. Derfor settes alle elever ved 4. trinn ved Bruhagen barneskole i karantene fram til 23. desember. Lærere og annet personale som har vært tilstede ved undervisning på 4. trinn, settes i fritidskarantene og testes med hurtigtester daglig. Elever og undervisningspersonell kan teste seg ut på dag 7 av karantenen/ fritidskarantenen med PCR-test. Elever og lærere som utvikler symptomer i løpet av karanteneperioden må sette seg opp på PCR-test.

Det blir gjennomført screening av ungdomsskolen i morgen, samt re-testing av elver ved de andre skolene på torsdag.

David Mård er smittevern- og fastlege i Averøy kommune - Med den kunnskapen vi har nå, er det ingen grunn til å gå til et høyere beredskapsnivå, samtidig som det er iverksatt flere kontaktreduserende tiltak ved den enkelte skole, sier smittevernlege David Mård.

Smitten i resten av befolkningen begrenser seg stort sett til det større utbruddet vi fikk i slutten av forrige uke, og vi forventer at det vil komme noen positive nærkontakter i forbindelse med dette utbruddet de nærmeste dagene. Det er viktig at smittevernrådene følges, og at den enkelte begrenser antall nærkontakter til et minimum.