Bremsnes barnehage åpnet igjen

Det er ingen nye positive prøvesvar etter re-testing i forbindelse med utbruddet i Bremsnes barnehage, og barnehagen åpnet igjen i dag. 

Til sammen ble 8 personer smittet i forbindelse med dette utbruddet, og et omfattende arbeid med testing og smittesporing ble ble satt i gang.

Flinke og modige barn

Barnehagen har vært stengt i forbindelse med utbruddet. Foreldre/foresatte har vært forståelsesfulle overfor situasjonen og barna har vært utrolig modige og flinke i forbindelse med testing. At samtlige nå har testet negativt i forbindelse med re-testing er svært betryggende for oppstarten. 

Klikk for stort bildeOddrun Hoset, Tonje Ormset og Anne-Marit Sylthe fra smittesporingsteamet gir beskjed om karantene, følger opp med informasjon i karantenetiden og følger med at de syke har det bra.Takk til alle!

Ansatte, foreldre og foresatte har vært enestående i situasjonen, fulgt informasjonen som barnehagen, berørte skoler og smittesporingsteamet har gitt. Det har vært avgjørende for å slå ned smitten. Takk til alle!

Averøy følger i utgangspunktet nasjonale retningslinjer, men smittetrykket i nabokommunen Hustadvika og lengre sør i fylket gjør oss urolige, og vi gir en generell anbefaling til befolkningen om å være svært forsiktige. 

Smitteutbrudd i Hustadvika og Ålesund

Det er nå et større smitteutbrudd i Hustadvika, og kommunen har innført omfattende anbefalinger og smitteverntiltak i perioden 26.04.2021 til og med 10.05.2021: 

Vi fraråder unødvendige reiser til både Hustadvika og andre kommuner med stor smitte. Nabokommuner blir fort berørt i slike sammenhenger. Vi ser det samme i forbindelse med utbruddet i Ålesund, der Ålesund og nabokommuner har innført strenge tiltak. Smittetrykket i Møre og Romsdal er nå stort. 

Har du symptomer - test deg!

Dersom noen har forkjølelsessymptomer eller andre symptomer på Covid-19 sykdom bør de teste seg. Bestill Covid-19 test i Averøy

 Vi ønsker god bedring til de syke!