Flere klassetrinn tilbake på skolen fra mandag

- Først av alt gleder vi oss til å ønske våre elever velkommen tilbake til klasserommet. Vi skulle ønske at vi kunne startet opp for fullt for alle klassetrinn på mandag, men må forholde oss til kapasiteten på skoleskyss og smittevern, sier våre skoleledere og melder om en gradvis gjenåpning.

På grunn av smitteverntiltakene som er innført for busser, er det bare halv kapasitet på skoleskyssen, og vi må derfor ha en gradvis oppstart, sier oppvekstsjef Erik Næss på vegne av skolene. Foresatte som kan kjøre sine barn til skolen blir oppfordret til dette fra hver enkelt skole.

Klikk for stort bildeSkoleledere for barneskolene i Averøy, Inger Lise S. Smenes og Steinar VeisetSlik starter barneskolene opp

Klassetrinnene 5 - 7. starter opp tidligst onsdag 13. mai. Elever og foresatte får nærmere beskjed innen tirsdag 12. mai, sier Inger Lise Smenes, Utheim skole og Steinar Veiset, Bruhagen barneskole og Odd Inge Teige ved Bådalen friskole.
Slik er veilederen om smittevern for skoletrinn 1.–7. trinn.

Klikk for stort bilde

Klikk for stort bildeTone Lise Bårdset, rektor/enhetsleder Averøy ungdomsskoleUngdomsskolen

10. klassetrinn starter mandag, og skal foreløpig ha skoleundervisning mandag, onsdag og fredag, hjemmeundervisning tirsdag og torsdag. Hvordan skoleukene blir videre kommer vi med mer informasjon om i løpet av neste uke, sier rektor Tone Lise Bårdset.

8. og 9. klassetrinn får hjemmeundervisning mandag, onsdag og fredag, og møter opp på skolen tirsdag og torsdag. Slik er veileder om smittevern for ungdomsskole og videregående skole.

Klikk for stort bildeFagsjef oppvekst, Erik NæssBarnehagene utvider åpningstiden

Erik Næss opplyser at fra mandag 11. mai utvider de kommunale barnehagene åpningstiden fra kl. 08.00 - 16.00 alle dager. Veileder om smittevern i barnehager.

Skolelederne og skolens ansatte har i løpet av fredagen planlagt en ny organisering av skoledagen. Det er et omfattende arbeid å organisere både det pedagogiske opplegget, og i tillegg forholde seg til smittevernstiltakene. De har gjort alt de kan for at dette skal bli så bra som mulig, på svært kort tid. Som rådmann, vil jeg berømme alle ansatte og ledere i Averøy kommune for en formidabel innsats. Endringene skjer med kort varsel, og det har vært et samarbeid, en fleksibilitet og motivasjon uten like i organisasjonen.

Selv om vi nærmer oss en normal hverdag på noen områder, må vi også huske på at noen tjenesteområder fortsatt er veldig sårbare, spesielt helse og omsorgstjenestene. De som jobber i disse enhetene beskytter i større grad våre innbyggere som er i risikogruppene.

Vi må fortsatt holde avstand og ha god håndhygiene

Fortsatt ingen påvist smitte i Averøy, og Møre og Romsdal er det fylket med minst påvist smitte pr. innbygger, MEN når vi nå gjenåpner er det svært viktig at standarder for smittevern følges, og at alle fortsetter å følge de grunnleggende rådene for smittevern og holder god avstand til andre og vasker hendene jevnlig.

Når vi er sammen i private lag, bør vi ikke være mer enn 20 personer samlet, og vi bør holde en avstand på minst en meter mellom oss, og mer der det er mulig. Rådet om avstand gjelder ikke for personer som lever sammen til vanlig.

Lykke til og god helg!

Berit Irene Hannasvik