Hurra for Livsgledesykehjemmet!

I går fikk Averøy sykehjem det endelige beviset på at de er et ekte livsgledesykehjem, og er dermed det første sykehjemmet i Møre og Romsdal som har fått denne utmerkelsen.

Ansatte jubler for livsglede-sertifisering - Klikk for stort bildeAnsatte jubler for livsglede-sertifisering Linda Storbukt Gode opplevelser, imøtekomme sosiale, åndelige og kulturelle behov for beboerne har lenge vært en del av hverdagen på sykehjemmet. Gjennom ordningen Livsglede for eldre er dette arbeidet satt i system og rettet mot hver enkelt beboers interesser og livshistorie.

Alle er med

Alle er med på livsgledelaget: ansatte, frivillige lag og organisasjoner, frivillige enkeltpersoner, barnehager, skoler, vaktmesteren, renholderen og beboerens familie og venner.

Det er stiftelsen Livsglede for eldre som eier og driver selve sertifiseringsordningen. Enhetsleder Kristin Halås og livsgledekonsulent Ingrid Ellingvåg leder arbeidet på sykehjemmet. Med på laget har de livsgledekontakter på hver avdeling, i tillegg til aktivitørene.

I går fikk de altså beviset på at det gode arbeidet de har lagt ned i denne prosessen: Sertifisering som livsgledesykehjem.

Sykehjemmet har 9 kriterier som skal bidra til økt livsglede:

1. Alle ansatte på sykehjemmet skal vite hva sertifiseringsordningen er, og hva det innebærer.
  2. Virksomheten skal legge til rette for samarbeid med skoler, barnehager eller andre organisasjoner.
  3. Virksomheten skal legge til rette for at beboeren får komme ut i frisk luft en gang per uke.
  4. Virksomheten skal legge til rette for kontakt med dyr.
  5. Virksomheten skal legge til rette for at beboerne får muligheter til å opprettholde sine hobbyer og fritidssysler.
  6. Virksomheten skal legge til rette for sang, musikk og kultur i hverdagen.
  7. Virksomheten skal legge til rette for å skape en hyggelig ramme rundt måltidet.
  8. Virksomheten skal legge til rette for god kommunikasjon med pårørende.
  9. Virksomheten skal legge til rette for å trekke årstidene inn som en naturlig del av sykehjemmets hverdag.

Kristin Halås mottar beviset for at Averøy sykehjem er sertifisert som Livsgledesykehjem - Klikk for stort bildeKristin Halås mottar beviset for at Averøy sykehjem er sertifisert som Livsgledesykehjem Linda Storbukt sykehjemmets facebook-side kan du se at livsgleden er på plass og hva de gjør.

Vi gratulerer Kristin, Ingrid og alle livsgledespredere på Averøy sykehjem.