Ingen flere har testet positivt etter smittetilfelle ved Bremsnes barnehage

Søndag 10. januar ble det klart at en ansatt i Bremsnes barnehage hadde testet positivt på Covid-19. Averøy kommune gikk straks i gang med et større smittesporingsarbeid, der alle ansatte og barn i Bremsnes barnehage ble satt i karantene. Ansatte, barn i barnehagen og andre nærkontakter ble testet mandag og tirsdag denne uken.

Så langt har vi ikke fått flere positive tester, smittekilden er funnet og smittesporingen anses som fullført. Smittesporingsteam, testepersonale fra hjemmetjenesten og smittevernlegen har lagt ned en formidabel innsats for at Averøy kommune skulle få oversikt og kontroll på smitten.

En del av nærkontaktene vil få beskjed om å teste seg på nytt førstkommende fredag. Når resultatet av disse testene foreligger i løpet av helgen, vil vi kunne si noe nærmere om når barnehagen kan åpne igjen.

Innbyggere i Averøy kommune som blir smittet av Covid-19 vil systematisk bli fulgt opp av helsetjenestene. Hjemmetjenesten har gode rutiner for oppfølging, og benytter seg i tillegg til febermålinger og observasjon, blant annet av oksygenmåler for å følge med på sykdomsutviklingen.

Klikk for stort bildeSmittevernlege David Alexandre MårdSmittevernlege David Mård oppfordrer alle til å følge de nasjonale smittevernrådene(lenke), og anmoder alle som får symptomer om å teste seg. Bestill Covid-19 test på nett.

Les mer om testing, hvordan du får svar og hvordan du skal forholde deg: Covid-19 test i Averøy