Koronapandemien - nye tiltak fra 16. november

Med økt smitte nasjonalt varslet regjeringen 16. november nye nasjonale tiltak for å hindre at helsetjenestene ikke blir overbelastet i tiden framover.

De generelle smittevernrådene som å holde seg hjemme når en er syk og ha god hoste- og håndhygiene gjelder fremdeles. Ved symptomer bør det være lav terskel for å teste seg for covid-19, også for vaksinerte. Positiv selvtest bør alltid følges opp med PCR-test tatt på teststasjon innen 24-timer. Alle har plikt til å isolere seg ved positiv selvtest.

Fra 16. november 2021 gjelder også de nye nasjonale tiltakene:

• Uvaksinerte nærkontakter over 18 år får plikt til å teste seg. Denne plikten vil gjelde fra 16. november

• Det planlegges en tredje vaksinedose for alle over 18 år

• Uvaksinert helsepersonell bør testes to ganger i uka og bruke munnbind

• Helse- og omsorgsministeren vil innføre forskrift som gir kommuner mulighet til å vedta lokal bruk av koronasertifikat

• Regjeringen ønsker også mer målrettet bruk av testing i skolene

– Dette er ikke tiltak som vil bli oppfattet som veldig inngripende, men som kan forhindre inngripende tiltak, sa helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol under pressekonferansen. 12. november.

Hurtigtester

Hurtigtester kan du kjøpe på apoteket eller hente ved kommunens servicekontor.

Testing ved Covid 19-symptomer i Averøy

FHI har utarbeidet et flytskjema for nyoppståtte luftveissymptomer, som gjør det mer oversiktlig å se hva som gjelder for smitte, testing og isolasjon/ karantene etter at samfunnet ble gjenåpnet i september.

Her finner du gjeldende informasjon og oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Send oss gjerne spørsmål via skjemaet under:

Felt merket med * må fylles ut

Ingrid Ovidie Rangønes
Ordfører