Koronapandemien - status og tiltak

Det foregår et ganske omfattende smittesporingsarbeid i forbindelse med et lokalt utbrudd og nedstenging av en lokal bedrift. Averøy kommune følger nasjonale retningslinjer og ber folk om å være varsomme og rause. Vi har sterke anbefalinger i forbindelse med reiser til/fra sentrale østlandskommuner.

Anbefalinger for hele landet

Her finner du kvalitetssikret informasjon og oversikt over råd og regler om koronaviruset

Besøk på kommunehuset: Vi registrer navn og anbefaler ellers at tid med saksbehandlere avtales på forhånd.

Benytt telefon og e-post for å komme i kontakt med ansatte.

Sentralbord: 71513500 (kl. 9-14)

Her er kontaktinformasjon i Averøy kommune

Avstand, færre kontakter og munnbind der det ikke er mulig å holde avstand

Smittevernlege David Mård oppfordrer på det sterkeste å bruke munnbind der det ikke er mulig å holde avstand. På grunn av at vi fortsatt har uavklart smitte, anbefaler han oss å begrense sosial omgang.

Smittevernlege David A. Mård minner i tillegg generelle smittevernregler:Klikk for stort bildeSmittevernlege David Alexandre Mård

• Husk god hånd- og hostehygiene.
  • Du og dine nærmeste kan omgås normalt.
    • Hvem som er «dine nærmeste» bestemmer du selv, men det bør ikke være for mange og det bør være de samme over tid!
  • Hold økt avstand til andre enn dine nærmeste.
    • Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming.
    • Det bør minst være en meter mellom dere.
  • Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, må du holde deg hjemme til du er symptomfri.
  • Har du symptomer på covid-19 bør du testes.

Testing ved Covid 19-symptomer i Averøy

Når skal barn være hjemme fra skole og barnehage?

Du finner mer informasjon og konkrete råd om koronaviruset på helsenorge.no

Dersom du opplever økt uro og bekymring, har vi noen gode råd fra kommunepsykologen:  (PDF, 21 kB)

Send oss gjerne spørsmål via skjemaet under:

Felt merket med * må fylles ut

Ingrid Ovidie Rangønes
Ordfører