Koronavaksinering uke 18 og 19

I morgen 6. mai settes 204 vaksinedoser fra kl. 9.30 – ca 17.30. Det settes 102 andredoser på formiddag og 102 førstedoser ettermiddag, og fortsatt med vaksinen fra BioNTech-Pfizer. Det er sendt ut tilbud til alle født i 1955 og risikogruppen av 1956-årgangen. Vi er svært glade for responsen og er fullbooket!

Neste uke, uke 19, får vi 150 vaksinedoser. Vi setter disse onsdag 12.mai fra kl. 9.30 – ca kl.  17.30.  72 andredoser på formiddag og 78 førstedoser på ettermiddag, fortsatt med vaksinen fra BioNTech-Pfizer

Nå når alle som er født tom 1955 er tilbudt vaksine, går vi over til gruppe 5 som er de med underliggende sykdommer i alderen 55-64 år.

Det er sendt ut SMS til de eldste i gruppe 5, og det er risikogruppen i 1956 og 1957, fra fastlegelista. Vi vet ennå ikke hvor mange vaksinedoser vi får i uke 20. Derfor er det uvisst hvor mange som får sin første vaksinedose da.

Gruppe 6 er de som er i aldersgruppe 45 - 54, gruppe 7 er i alderen 18 - 44 år, alle med underliggende sykdommer som medfører risiko for alvorligere forløp av sykdom. Da følger vi lister fra fastlegene.

Lengre intervall mellom første og andre dose

Gruppe 8 er ellers friske personer i alderen 55 - 64 år og gruppe 9 er også ellers friske personer i alder 45 - 54 år. Når vi begynner med gruppe 8 vil det bli 12 uker mellom første og andre dose. Da vil flere få første dose tidligere

Oppfordrer alle som er eldre enn 1955-årgangen til å bestille seg time snarest. Hvis det er noen av disse som ikke har fått SMS, kan det være fordi vi har feil mobilnummer, eller ikke mobilnummer i det hele tatt. Da er det bare å ta kontakt med kommunen.

Tid for influensavaksine, sier ledende helsesøster Oddrun Hoset - Klikk for stort bildeBestill eller avbestill time på C19.no, sier ledende helsesykepleier Oddrun Hoset, som setter koronavaksiner gjennom hele sommeren. Berit Hannasvik Vaksinering i sommer

Uavhengig av sommerferieavvikling vil vaksineleveransene til Norge fortsette. For å sikre raskest mulig vaksinasjon av befolkningen, sendes mottatte vaksinedoser fortløpende ut til kommunene. Averøy kommunene forbereder seg på å motta koronavaksiner ukentlig gjennom hele sommeren. Slik det ser ut nå vil det komme store leveranser til Norge fra Pfizer i løpet av juni, juli og august.

Viktig!

Innbyggerne i Averøy kommune må forberede seg på å bli innkalt til vaksinasjon gjennom sommeren, også i sommerferien og de vil få dose 2 i samme kommune som de får dose 1. Dette gjelder både nå og under ferieavviklingen, og vi kan ikke tilby innbyggerne fleksibilitet i når de skal tilbys andre dose avhengig av den enkelte innbyggers ferie. Du er ikke fullgodt beskyttet før du har fått dose 2, selv om også dose 1 gir god beskyttelse.

Du mottar en SMS fra oss

Du får først en SMS om at du er prioritert for vaksine og da bestiller du selv. Lenke for bestilling er vedlagt tekstmeldingen. Da logger du deg inn på c19.no med din bankID. Du takker nei til tilbudet om vaksine på samme måte.

Hvis du ikke har bankID, kan du få en av dine nærmeste som har dette, til å hjelpe deg, eller du tar kontakt med kommunen. Hvis du ikke ønsker vaksine er det viktig at du takker nei på samme måte. Om du får problemer med å bestille, skal vi hjelpe deg, og har du bare fasttelefon blir du oppringt.

Ja, eller nei til tilbudet på c19.no

Du som ikke ønsker å motta tilbudet om vaksine skal takke nei på samme måte som de som bestiller time. Gå inn på c19.no og bestill time eller gi beskjed om at du ikke ønsker å ta imot tilbudet.

God hjelp fra frivillige

Ledende helsesykepleier Oddrun Hoset takker for uvurderlig hjelp fra de frivillige som trofast stiller opp og hjelper til med informasjon og organisering på kommunehuset. Her blir de frammøtte tatt godt vare på og etter at vaksinedosen er satt, blir de passet på i minimum 20 minutter før de kan reise hjem. Disse dosene er veien ut av pandemien. Vi ser hvor preget våre innbyggere er av tiden og situasjonen vi er i, og er glade for hver person som nå er ferdig vaksinert. Her er noen bilder fra en vanlig dag for vaksineteamet.

Sentralbord Servicekontoret