Koronavaksinering uke 25

Denne uken starter vi vaksineringen av de som er i aldersgruppen 64 - 55 år, sier kommunens vaksineansvarlig, ledende helsesykepleier Oddrun Hoset.

Torsdag 17. juni setter vi 234 doser, der 130 er førstedoser. Neste uke, torsdag 24. juni skal vi sette 282 doser, der 200 er førstedoser.

Meld deg på

Det er ennå over 100 ledige plasser, så meld deg på når du har fått invitasjon, sier Oddrun. Det er viktig å få satt alle dosene - ingenting går til spille her, så meld deg på sier hun.

Tid for influensavaksine, sier ledende helsesøster Oddrun Hoset - Klikk for stort bildeDu får SMS når det er klart for første stikk, sier ledende helsesykepleier Oddrun Hoset Berit Hannasvik

12 uker mellom første og andre dose

Oddrun minner om at intervallet mellom dosene nok en gang er forandret til 12 uker. Da slipper du å tenke på å avbryte ferien i sommer for dose 2, sier hun.

Det er sendt ut SMS til de som er født før og i begynnelsen av 1963 (gruppe 8), og vi «fyller etter» til vi får fylt opp plassene. Det sendes ut SMS fortløpende når vi får informasjon om antall doser vi får.

Vaksinering av sjøfolk

Kommunene er nå oppfordret til å tilrettelegge for vaksinering av sjøfolk på utenriks- og havgående fartøy. Er du i denne gruppen kan du ta kontakt med kommunen.

Her er aldersgruppene som det gjenstår å vaksinere

8. Alder 55-64 år (er i gang)

9. Alder 45-54 år

10. Alder 18-24 år og 40-44 år

11. Alder 25-39 år

Vaksinering i sommer

Uavhengig av sommerferieavvikling vil vaksineleveransene til Norge fortsette. For å sikre raskest mulig vaksinasjon av befolkningen, sendes mottatte vaksinedoser fortløpende ut til kommunene. Averøy kommunene forbereder seg på å motta koronavaksiner ukentlig gjennom hele sommeren. Slik det ser ut nå vil det komme store leveranser til Norge fra Pfizer i løpet av sommeren.

Ja, eller nei til tilbudet på c19.no

Du som ikke ønsker å motta tilbudet om vaksine skal takke nei på samme måte som de som bestiller time. Gå inn på c19.no og bestill time eller gi beskjed om at du ikke ønsker å ta imot tilbudet.

God hjelp fra frivillige

Ledende helsesykepleier Oddrun Hoset takker for uvurderlig hjelp fra de frivillige som trofast stiller opp og hjelper til med informasjon og organisering på kommunehuset. Her blir de frammøtte tatt godt vare på og etter at vaksinedosen er satt, blir de passet på i minimum 20 minutter før de kan reise hjem. Disse dosene er veien ut av pandemien. Vi ser hvor preget våre innbyggere er av tiden og situasjonen vi er i, og er glade for hver person som nå er ferdig vaksinert. Her er noen bilder fra en vanlig dag for vaksineteamet.

6538 Averøy

E-post: post@averoy.kommune.no