Ordførerens nyttårshilsen

Vi har lagt bak oss fine juledager og nyttårsaften, og det er sikkert flere enn meg som har hatt gode dager sammen med familie og venner. Dager og kvelder fylt med samtaler, gode måltider og fellesskap. Men kanskje har dere også som meg, kjent på vemod og savn etter de vi så gjerne skulle hatt sammen med oss. Helt fra min far gikk bort da jeg var 13 år, har høytidene hatt denne dobbeltheten i seg. Gleden over det vi har, savnet av den som mangler. Det sies at sorgen er en hjemløs kjærlighet, og det er mye sant i det. Det er så mye kjærlighet vi brenner inne med, overfor den som har gått bort. Kjærlighet vi nå uttrykker gjennom tanker, ord og minner. Og når vi tenner lys på graven. Når jeg tenner mine fire lys julaften, minnes jeg mine foreldre, besteforeldre og nære venninne. For det de var for meg, og fortsatt er i hjertet.

Da jeg dette året skulle skrive min nyttårshilsen til venner og familie, lånte jeg ordene. «Noe bor i fortiden. Noe i fremtiden. Men det aller meste bor inni oss.»

Jeg synes det er gode ord. Vi  er alle en helhet. Av det vi har opplevd, av det som står fremfor oss, men mest av alt av den vi er her og nå.

Og slik tror jeg det skal være. Blir vi for fraværende i forhold til nuet, så mister vi fotfestet og er ikke ordentlig tilstede. Med alt vi tar inn gjennom TV, internett osv., tror jeg denne faren er større nå enn før. Derfor er det viktig å logge av. Gjøre det man har lyst til, og høre sine egne tanker. Ikke være redd for stillheten, men tvert imot omfavne den. Ved bare å være, er det mye å lære. Om seg selv, sine nærmeste og verden for øvrig.

Jeg ser frem til det nye året. Det håper jeg dere også gjør.

Averøy fikk utrettet mye i 2018, og vi har lagt et godt grunnlag for 2019. Med budsjettet, økonomiplanen, og med klare mål og prioriteringer. Og vi har mange samarbeidspartnere. Ikke minst innenfor frivillighet og næringsliv.

Det sies at frivillighet er kjærlighet i bevegelse. Og i Averøy flommer det av den. Det er så utrolig mange som hver bidige dag står på, for at averøyingene skal ha aktiviteter og opplevelser i rikt monn. Jeg slutter aldri å beundre alle dere som står for dette arbeidet. For ei drivkraft, og for et engasjement dere har. Også i 2019  vil vi høste fruktene av dette arbeidet, over hele øya. Stor takk til dere.

I 2018 hadde vi mye kontakt med næringslivet, noe vi også skal ha dette året. Ryggmargen i samfunnet vårt. 2018 var året da Averøy ble kåret som den 15. beste næringskommunen i landet. Nummer 15! Da er du virkelig i landsteten. Noe å rette ryggen over. Vi har et særdeles sterkt og dyktig næringsliv.

Jeg tror på fremtiden, og jeg tror på verden.

Så lenge menneskene holder fokus på det som er vesentlig, og aldri går seg vill i uvesentligheter og bagateller, vil det gå godt.

Et samfunns oppgave er å ta hånd om de vesentlige oppgavene, og sørge for at folk har det de trenger. Ut fra de behov og den livssituasjonen de befinner seg i. At ingen blir stående igjen, når det nye året tar fart.

Jeg gleder meg til det nye året, og er helt sikker på at det vil skje mye bra her i Averøy.

Grip dagene, og gjør dem til dine.

Ta det nye året i bruk.

Alt godt for 2019!