Ordførerens nyttårshilsen

Året 2020 - da det å holde avstand var et tegn på omtanke.

I år gjorde vi noe nytt i Averøy. Vi hadde et ønske-juletre utenfor kommunehuset, og det har kommet inn mange ønsker. Om fred i verden. At barna skal få en ny verden uten krig. Snø i Averøy, noen å bo sammen med, å finne noen å dele livet med, egen leilighet. Å få lov til å gi noen en klem igjen. Ønsker om at alle skal ha gode dager. Om å få møte familien. En varm og god sommer, og at det skal bli mulig å dra på ferie igjen. At det skal komme en Covid19 vaksine.
Klikk for stort bildeOmtanke med en meters avstand
Som dere ser, varme ønsker som uttrykker en lengsel etter normale dager, der vi mennesker kan være sammen igjen. Være nær, føle fellesskap og gi en klem, for vi mennesker trives sammen med andre, men dette året har vi blitt bedt om det motsatte, om å holde avstand, forholde oss til noen få. Og folk har gjort det. Av omtanke og omsorg for hverandre, har vi holdt en-meteren, men ønskene forteller om at det har vært sårt, og at vi lengter etter noe annet. Jeg skjønner den lengselen.

Det skal bli godt når vi kan leve slik vi er vant til, men enn så lenge er dette vår hverdag. Vi står i det sammen, og gjør det for å holde oss friske. Jeg vil takke hver og en av dere for tålmodigheten og omtanken. Det er takket være felles innsats at vi kommer oss gjennom denne pandemien. Så håper jeg at 2021 bærer bud om andre tider, og at vi alle sammen kan ta hverdagene våre tilbake.
 

Jeg sender også varme tanker til alle dem som står i katastrofen i Gjerdrum. Det gjør sterkt inntrykk å følge med på det som skjer der, og ord blir så fattige. Men vi kjenner det i hjertet, alle sammen. Vi bærer på det samme håpet. Jeg ønsker dere alt godt for det nye året. Måtte det bringe mange gode dager. Klem fra meg.