Prisutdelinger til en Bråtthest og en bryter

I forbindelse med kommunestyrets budsjettmøte, ble det også prisutdeling til årets Bråtthest (Angel Smenes). I tillegg mottok Silje Knutsen Kippernes sin utmerkelse som nominert fra Averøy til århundrets idrettsutøver i Møre og Romsdal i forbindelse med idrettskretsens 100-års jubileum tidligere i år. Magne Hoset var også nominert i den forbindelse.

Ordfører Ingrid Rangønes delte ut prisen Bråtthesten 2019 til årets vinner Angel Smenes. Han fikk utmerkelsen for sin mangeårige innsats for idrett og frivillig arbeid blant barn og unge i klubben Kårvåg/Havørn fotball. Han har en lang liste over verv og funksjoner han har hatt i klubben, fra aktiv spiller til trener og leder.

Klikk for stort bildeAngel Smenes fikk utdelt bilde, blomster og rosende ord av ordfører Ingrid Rangønes 12. desemberI tillegg har han vært sentral (sammen med Morten Lie) i arbeidet med planlegging og oppføring av fotballhallen på Kårvåg, og i ettertid med klubbhus og garderober i tilknytning til hallen. Angel har også sittet i styret for Coop Averøy, Averøy næringsforum, Smenessundet småbåtlag og Gjensidige Nordmøre og Romsdal, i følge forslagsstilleren.

Tidligere Bråtthester i Averøy: Asbjørn Utheim, Gerd Helset, Bjørg Bergem, Arne Roger Smenes, Kari Nystøyl, Dan Mork, Olise Haugnes, Peder Mork, Magnar Meek, Hans Tvenning, Karin Smenes, Asbjørn Wærnes, Johannes Ingeborgvik, Ruth Folland, Terje Sundet, Geir Morten Karlsen, Jill og Jan Thomassen, Elisabeth Staurnes, Bjarne Nedal, Arne Uran, Annbjørg Mathisen, Dagny Otterlei, Alf Marius Røsand, Anders Istad, Terje Strand, Chris Clifton, Inge Rangøy, Lauritz Kvarsvik og Jacob "Jakken" Solheim, Merete Bratsberg Aae, Else Marie Bae, Merete Fjeldvær, Anne Kristine Futsæter Eide, idrettslaget Grykameratene, Marit Uran Utheim og UL Utheim.

Silje og Magne nominert som århundrets idrettsutøver

Tidligere i år markerte Møre og Romsdal idrettskrets sitt 100-års jubileum, og i den forbindelse hadde kommunene i fylket sendt inn forslag på sine kandidater til århundrets idrettsutøver. For Averøy ble Silje Kippernes og Magne Hoset nominert. Begge var forhindret til å motta utmerkelsen på selve jubileumsdagen. Derfor ble kommunestyrets julemøte en god anledning for å overrekke nominasjonsprisen.

Klikk for stort bildeSilje K. Kippernes fikk pris for nominasjonen til årehundrets idrettsutøver i AverøyLeder i Livsløpsutvalget Harald Vebenstad delte ut beviset til en flott idrettsutøver som er kampklar og trener hardt mot nye mål. Magne Hoset var forhindret fra å møte og får utmerkelsen ved en annen anledning.