Smitteutbruddet i Hustadvika

Det er nå et større smitteutbrudd i Hustadvika, og kommunen har innført omfattende anbefalinger og smitteverntiltak i perioden 26.04.2021 til og med 10.05.2021 Averøy har 1 bekreftet smittet (6.05) i forbindelse med dette utbruddet. Personen er nærkontakt av smittet i nabokommunen og har vært isolasjon. Det er ingen risiko for videre smitte, påpeker smittevernlegen.

Usikker situasjon

Smittevernlege David Mård fraråder unødvendige reiser til både Hustadvika og andre kommuner med stor smitte. Nabokommuner blir fort berørt i slike sammenhenger. Vi ser det samme i forbindelse med et stort utbrudd i Ålesund.

Ålesund og nabokommuner har innført strenge og omfattende smitteverntiltak. Smittetrykket i Møre og Romsdal er nå stort.

Klikk for stort bildeTestteamet i Averøy bistår HustadvikaAnsatte som står på

Testteamet i Averøy har bistått Hustadvika i det krevende arbeidet. Dette er en gjeng som viser en formidabel motivasjon og utholdenhet i smittevernarbeidet, i egen kommune og nå for nabokommunen i sør, som fortsatt står i en krevende situasjon.

Vi heier på våre ansatte som er i frontlinjen med testing, smittesporing og vaksinering, og alle andre som passer på smittevernet og holder den daglige driften i gang. Vi gjør vårt beste for å gjøre hverdagen for våre innbyggere så normal som mulig - i en fortsatt krevende tid.