Status koronavaksinering 30. juli

Alle innbyggere over 18 år i Averøy kommune skal nå ha fått tilbud om koronavaksine.

Hvis noen ikke har mottatt sms fra C19 må de ta kontakt med servicetorget i Kristiansund kommune (71574000) for vaksinering i løpet av de tre første ukene i august. Vaksinedosene som er forbeholdt Averøy sendes i disse ukene til Kristiansund og det er derfor spesielt viktig at flest mulig  averøyinger melder seg for første dose der. Hvis noen skulle ha behov for andredose tidligere, kan det også være mulig å få den i Kristiansund. Men det skal gå minst 3 uker mellom dosene.

Fra Fhi sitt informasjonsbrev nr 24 til kommunene:

Vaksinedosene som sendes ut til kommunene fra uke 32 og i ukene fremover anbefales brukt til kommunens innbyggere i følgende prioriterte rekkefølge:

1. Dose 2 til de som etter planen skal få dose 2. Doseintervallet bør ikke overskride 12 uker

2. Dose 1 for de som ennå ikke har fått denne, uansett årsak.

3. Fremskyndet dose 2 i de kommuner der dette er aktuelt. De som har ventet lengst skal som hovedregel prioriteres først.

Kommunene har ansvar for å tilby vaksine til alle sine innbyggere, også de som oppholder seg der over tid uten å være folkeregistrert i kommunen. Dette gjelder også ansvaret for å tilby dose to, selv om en person som omfattes av kommunens plikt til å tilby vaksiner har fått første dose et annet sted.

I Averøy skal vi være klare for vaksinering igjen i uke 34, men vi vet ennå ikke hvor mange doser vi får. Mer informasjon om dette får komme senere.

Vaksineteamet i Averøy tar nå noen velfortjente fridager. Stor takk til en fantastisk gjeng som har stått på hver uke siden januar/februar!!

Tid for influensavaksine, sier ledende helsesøster Oddrun Hoset - Klikk for stort bildeDu får SMS når det er klart for første stikk, sier ledende helsesykepleier Oddrun Hoset Berit Hannasvik

Ikke Janssen vaksine

Janssen-vaksinen blir ikke tilbudt i Averøy kommune. Dette har legene ved Averøy legesenter kommet fram til.

Vaksinering av sjøfolk

Kommunene er nå oppfordret til å tilrettelegge for vaksinering av sjøfolk på utenriks- og havgående fartøy. Er du i denne gruppen kan du ta kontakt med kommunen.

Her er aldersgruppene som det gjenstår å vaksinere

9. Alder 45-54 år (pågår)

10. Alder 18-24 år og 40-44 år (pågår)

11. Alder 25-39 år

Vaksinering i sommer

Uavhengig av sommerferieavvikling vil vaksineleveransene til Norge fortsette. For å sikre raskest mulig vaksinasjon av befolkningen, sendes mottatte vaksinedoser fortløpende ut til kommunene. Averøy kommunene forbereder seg på å motta koronavaksiner ukentlig gjennom hele sommeren. Slik det ser ut nå vil det komme store leveranser til Norge fra Pfizer i løpet av sommeren.

Ja, eller nei til tilbudet på c19.no

Du som ikke ønsker å motta tilbudet om vaksine skal takke nei på samme måte som de som bestiller time. Gå inn på c19.no og bestill time eller gi beskjed om at du ikke ønsker å ta imot tilbudet.

God hjelp fra frivillige

Ledende helsesykepleier Oddrun Hoset takker for uvurderlig hjelp fra de frivillige som trofast stiller opp og hjelper til med informasjon og organisering på kommunehuset. Her blir de frammøtte tatt godt vare på og etter at vaksinedosen er satt, blir de passet på i minimum 20 minutter før de kan reise hjem. Disse dosene er veien ut av pandemien. Vi ser hvor preget våre innbyggere er av tiden og situasjonen vi er i, og er glade for hver person som nå er ferdig vaksinert. Her er noen bilder fra en vanlig dag for vaksineteamet.

6538 Averøy

E-post: post@averoy.kommune.no