Testing ved Covid 19-symptomer, eller mistanke om smitte

Fra onsdag 12. august 2020 er det innført nye testkriterier for covid-19. Kriteriene er endret for at alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19 bør få anledning til å teste seg uten leges vurdering.

Testing i Averøy kommune

Ved behov for testing uten legerekvisisjon må det avtales tid for test på telefon 902 66 423 (kun bemannet kl. 9 - 12). Testingen foregår i garasjen under Ladevangen omsorgssenter (nybygg ved sykehjemmet) på Bremsnes. Bestilling av test gjøres i tidsrommet 09.00 – 12.00 mandag til fredag, og 11.00 - 12.00 lørdag og søndag. Husk å ha ditt personnummer klart når du ringer. Vi vil også gå over til elektronisk timebestilling snart, men dette vil vi informere mer om så snart det er klart til bruk.

Ved behov for legetilsyn kontaktes Averøy legesenter på telefon 71 51 36 50, eller utenfor åpningstid Kristiansund og omegn legevakt (tlf. 116117)

Korona-testing er gratis!

Prøvesvar

Hvis du har blitt testet for covid-19 vil du finne resultatet av prøvene her:

www.helsenorge.no     ( Logg inn med Bank ID )

Om du ikke har mulighet til å logge inn på helsenorge.no må du ta kontakt med fastlegen din for å få prøvesvaret.

Når vises prøvesvarene?

Det kan variere hvor lang tid det tar å få ferdig prøvesvarene, men du vil se dem samtidig som de sendes til legen som rekvirerte prøven – som regel innen 1-3 dager. Du vil ikke få varsel når prøvesvarene blir synlig i tjenesten.

På vegne av andre

Du kan bruke denne tjenesten på vegne av dine barn under 16 år, eller på vegne av voksne over 18 år som har gitt deg fullmakt, enten digitalt eller analogt. Hvis du representerer noen som mangler samtykkekompetanse, vil deres prøvesvar også kunne vises her.

NB! Når du testes for covid-19 skal du være i isolasjon til du får prøvesvaret!

Ved NEGATIV test:

Om du har symptomer på akutt luftveisinfeksjoner som sår hals, feber mm skal du være hjemme til du er symptomfri.

Hvis du allerede er i karantene, skal du fullføre karantenen selv om prøvesvaret er negativt.

Ved POSITIV test:

Du vil bli oppringt av Smittevernteamet i kommunen.
De som har påvist covid-19, må isoleres, enten hjemme, i helseinstitusjon eller et annet sted. Hjemmeisolering gjelder for personer som har fått påvist covid-19 eller som sannsynligvis er smittet, men som ikke trenger å ligge på sykehus.

Du må være isolert til minst åtte døgn etter at du først ble syk og minst tre døgn etter at du er blitt helt frisk igjen.

Hva skal du gjøre hvis noen du bor sammen med har påvist smitte?

Da blir du satt i karantene. Personer som blir satt i hjemmekarantene, er i utgangspunktet friske, men har vært i en situasjon der de kan ha blitt smittet. Formålet med karantene er å unngå at du smitter andre mens du selv kan være smittet uten at du føler deg syk. Den som har testet positivt skal følge egne råd for isolasjon.

Klikk for stort bildeKoronavirus

Telefonbestilling for testing ved Covid 19