Vil du rydde strender i Averøy?

"Hold Midt-Norge rent" fellesskapet fortsetter også i år med strandrydding. Vi er straks klar for årets ryddeaksjon. Vi oppfordrer alle til å være med å rydde, så skal vi prøve å gjøre det så enkelt som mulig for dere underveis.

Kampanjeperioden er 1. mai - 20. juni. Utenom denne perioden kan vi ikke garantere henting av avfallet, men vil gjøre vårt beste for å hjelpe. Leverer man selv avfallet på gjenvinningsstasjonen er det ikke noe problem utenom kampanjeperioden, men husk uansett å avtale med Averøy kommune før du begynner å rydde.

Hvordan rydde?

Før du rydder

1. Registrer din aksjon i  Ryddeportalen til Hold Norge rent og knytt aksjonen din til Nordmøre Interkommunale Renovasjonsselskap. Husk å legge inn kontaktnummer som vi kan nå dere på.
  2. Kontakt Averøy kommune for å avtale et sted hvor du kan sette avfallet, eller si fra om du har tenkt å levere det selv til gjenvinningsstasjonen.
  3. Hent gratis sekker hos teknisk etat  i 3. etasje på kommunehuset, Bruhagen.

Etter at du har ryddet

1. Etterpå setter du sekkene på avtalt sted eller leverer dem inn på gjenvinningsstasjonen.
  2. Gi beskjed når du er ferdig. Vi vil gjerne vite antall sekker. Er det avfall som ikke får plass i de utdelte sekkene må dette meldes inn spesielt.
  3. Registrer mengder i Ryddeportalen

Om ryddeportalen

Vi ønsker at alle registrerer sin aksjon i Hold Norge Rents ryddeportal. Den er et godt verktøy for å få oversikt over planlagte og gjennomførte aksjoner. I ryddeportalen kan man også melde seg på andres aksjoner om man ikke vil opprette sin egen.

Ved registrering ønsker vi at du knytter aksjonen til NIR. Slik får vi mer informasjon om hvilke aksjoner som er planlagt i vårt område og tilgang til viktig statistikk og kontaktinfo.

Rydder du i andre kommuner enn NIR-kommuner, knytt aksjonen til det lokale renovasjonsselskapet. Ryddeportalen er en av Norges viktigste kilder til kunnskap om marin forsøpling, og registrering av funn bidrar til å øke informasjonsgrunnlaget i portalen.Klikk for stort bilde

Aase Slatlem Løvold
Konsulent