Skal du besøke Atlanterhavsveien i sommer?

Da kommer du til Averøy, som  består av flere store og mindre øyer, og som blir ofte omtalt som "Norge i miniatyr" på grunn av det brede spekteret av natur. Stedet har mange muligheter for aktiviteter som dykking, klatring, fiske og friluftsliv og fine fjell som byr på spektakulær utsikt. Averøy er en fin base for å oppleve resten av regionen, med korte avstander til byene Kristiansund og Molde.

Kart og lokalguide (PDF, 3 MB)

Overnattingssteder

 

Matopplevelser

 

Aktiviteter

Håholmen Havstuer

Havfisketurer

Sveggvika

Havfisketurer

Glassforum

Galleri og workshop
Galleri med kunsthåndverk innen kunstglass. I tillegg finnes det emaljerte smykker, skinn, kunstlys m.m. Galleriet tar også imot grupper fra 4-12 personer til workshop innen glass eller demo. Varighet ca. 2 timer. Kontakt oss for booking.
Tlf. 915 98 768 (alt. 71 51 41 00), mail: post@glassforum.no

Stavneset fyr

Fyrtårn
Stavneset fyr har salg av kaffe og vafler hver søndag fra mai til ut september fra kl. 11-15. Det er merkede stier, - en fra Øksenvågen og en fra parkeringsplassen ved bomstasjonen. Grusveien fra Futsetra oppover til Omnbukta er en del av turveien til Stavneset.

Pilegrimsvandring  

Pilegrimsvandring
Kvernes er et av nøkkelstedene på Kystpilegrimsleia langs kysten fra Rogaland til Nidaros. På Kvernes kan du gå en merket pilegrimstur på 4 km i historiske omgivelser. På vandringen får du med deg stavkirken, gravfelt og bygdemuseum.

Strømsholmen Sjøsportsenter

Havfisketurer og dykkerturer
PADI dykkerkurs og dykkerturer, Orca safari, selsafari og sightseeing til havs.

 

7 utvalgte attraksjoner på Averøy

KVERNES STAVKIRKE

Kvernes stavkirke er en av Norges yngste stavkirker, fra ca. 1300. Kirken har blant annet en malt rankedekor i skipet og bibelske motiv i koret. Altertavlen er fra 1475.

GAMLE KVERNES BYGDEMUSEUM

Nabo med Kvernes stavkirke. Friluftsmuseum. Sjøavdeling med naust, rorbu, båter og fiskeredskap. Sommeråpent.

GLASSFORUM GALLERI – KUNSTPAUSE

Galleri med kunsthåndverk innen kunstglass. Produkter designet av GlassForums eiere Grete og Geir Morten Karlsen.

STAVNESET FYR

Stavneset fyr har salg av kaffe og vafler hver søndag fra mai til september fra kl. 11-15. Vi anbefaler turistene å besøke fyret. Der er stier i lett terreng som er tilgjengelig for de fleste.

ATLANTERHAVSVEIEN

Kåret til verdens vakreste bilreise av britiske The Guardian. Vegen mellom Bud og Kårvåg er en av Norges Nasjonale Turistveger, og veien slynger seg over holmer og skjær helt ute i havgapet.

FISKETUR PÅ ATLANTERHAVSVEIEN

Bli med på fisketur på Atlanterhavsveien. Daglige fisketurer fra Strømsholmen Sjøsportsenter, - beliggende midt på Atlanterhavsveien.

HÅHOLMEN

Like utenfor Atlanterhavsveien ligger Håholmen, som er et 1700-talls fiskevær med originale brygger, rorbuer og bakeri. Eget sommerprogram med båtturer og film i «Saga Siglar Hallen».

 

For mer inspirasjon til hva du kan oppleve og hvordan du kan legge opp reisen din se www.visitnorthwest.no

Kontaktinformasjon:
Visit Nordvest
Tel. 70 23 88 00
E-post: info@visitnorthwest.no