Kårvåg barneskole - årets julegave!

I dag, tirsdag 11. oktober var det siste byggherremøte før overtakelse av Kårvåg barneskole. Overtakelsen skjer om en måneds tid, og det er et praktbygg elever, personale og lokalbefolkning kan ta i bruk når skolen starter opp etter jul. Ordfører Ingrid Rangønes og kommunedirektør Berit Hannasvik fikk en eksklusiv omvisning i forbindelse med dagens møte.

Byggherreombud Svein Sandblost (X-Pro) oppsummerte byggherremøtet med at prosjektet Kårvåg barneskole har vært svært vellykket på alle måter: framdrift, kvalitet, HMS, samarbeid og ikke minst - resultatet! Nå gjenstår det bare å ferdigstille uteområdet, få alle faste installasjoner og møbler på plass og teste ut alle tekniske finurligheter. 

I forbindelse med signering av kontrakten i juni 2021, lovte daværende prosjektleder Håvard Slatlem på vegne av Betonmast Røsand AS tett tak før jul samme år. 8. mars 2022 ble mønsås markert og siden har bygget og uteområdet tatt form i rekordfart. Prosjektleder i Averøy kommune, Martin Karlsen har jevnlig oppdatert kommunestyret om prosjektet og sier seg meget godt fornøyd. 

Den totale kostnaden for skolen, idrettshallen og uteområdet er i underkant av 200 millioner kroner. I byggeperioden har det på det meste vært rundt 50 personer på jobb, sier dagens prosjektleder for Betonmast Røsand AS, Øyvind Heggeset. 

Kårvåg barneskole er den største investeringen Averøy kommune noensinne har tatt, først og fremst en investering i god utdanning, god oppvekst, arbeidsmiljø, nærmiljø og folkehelse. Litt av en julegave til lokalsamfunnet!

Bildene fra dagens befaring taler for seg selv.