Lesekiosk 122 er offisielt åpnet

Lesekiosken er en del av Sentrumsprosjektet og har til hensikt å skape liv og røre i Bruhagen. Så langt har den skapt herlig engasjement og pur glede.  Nå er talen holdt, snora er klipt og det var forfattaren bak det litterære sitatet sjølv som las. Nå kan du hente deg ei bok eller tre. 

Televerkets klassiske røde telefonkiosker over hele landet har fått innsatt bokhyller og prinsippet er «gi en bok, ta en bok». Mandag 07.11.22 står som en morsom merkedag. Det var dagen telefonkiosken kom til Bruhagen. Mulig noen tenker det er passé, vi tenker kulturhistorie og mer-åpent bibliotek. 

Tale, snorklipping og diktlesing
Vel sju måneder senere, mandag 19. juni 2023, var det offisiell åpning av lesekiosken. Biblioteksjef Merete B. Aae ønska velkommen, ordfører Ingrid Ovidie Rangønes holdt tale og forfatter og poet Øyvind Rangøy leste dikt og klipte over snora. Kommunestyret og andre gode folk var med på åpninga.

Det er vår lokale poet Øyvind Rangøy som er forfatteren bak sitatet som er knytta til kiosken: Eg kjem frå ein stad der vindenseier seg sjølv. Sitatet er henta fra diktsamlinga Dødsbu, som kom ut i 2021 på Aschehoug forlag. Dikta hans lukter sjø og har render av saltvann. Det er sjøstøvler og høy himmel. Vidar Kvalshaug, en annen forfatter fra Averøya, som har jobba mye med lesekiosker, var med og fant sitatet.

Lesekiosk nummer 122 i landet
Lesekiosker finner du rundt omkring i hele landet. Et samarbeid mellom Foreningen !les og Sparebankstiftelsen sørger for registreringa av kiosken, innsetting av hyller og det økonomiske. Averøy bibliotek er fadder og passer på lesekiosken og dens innhold; rydder og holder tilsyn.

Lesekiosken kan brukes av alle. Man tar en bok og gir en bok. Se etter om du har noen bøker hjemme som du ikke trenger, som du trur vil være interessant for folk på Averøy og sett den i kiosken. Hent deg en bok eller to. Er du usikker, spør på biblioteket. Det går fint ant å ta ei bok uten å sette ei inn.

Det er fint å dele på ting. Dette er bærekraft. Vi håper bøkene får sirkulere og bli lest av mange.

Tidens Krav har skrevet Vil utvikle sentrum i Averøy - nå er lesekiosken her