Temauke om kjærlighet, vennskap, sorg og død ved Averøy ungdomsskole

Hva skal vi lære bort om 22. juli?

Få av dagens skoleelever har egne minner om terrorangrepet 22. juli. Men det er de som skal viderefortelle 22.juli-historien til kommende generasjoner. Det forutsetter eierskap til historien, deltakelse og ikke minst en invitasjon inn i samtalene om 22. juli.

Elever - Klikk for stort bildeBesøk Bodalen barneskole Mats Lundås Jacobsen

8. trinn ved Averøy ungdomsskole valgte å delta i 22. julisenterets skolekonkurranse. Før vi startet på selve oppgaven trengte elevene forkunnskaper om temaet og hadde derfor tverrfaglig undervisning i fagene norsk, samfunnsfag og KRLE. Fokuset var på bakgrunnen for hendelsen og hvordan det norske folk reagerte i etterkant.

Uken etter startet vi på selve oppgaven til 22. julisenteret som var «hva skal vi lære bort om 22. juli?». Elevene fikk i oppdrag å lage et undervisningsopplegg for en 6. klasse. De måtte selv ta stilling til hvordan de skulle undervise og lage aktiviteter for å få frem det de mente var viktigst. Elevene lagde fine powerpointer, gikk i dybden på fagstoffet, lagde aktiviteter og quiz som elevene i 6. klasse skulle få være med på.

Fem av elevgruppene var ute på øyas barneskoler og gjennomførte sine undervisningsopplegg. Bidragene til alle gruppene ble sendt inn til 22. julisenteret og skolekonkurransen.

Elever - Klikk for stort bildeBesøk Kårvåg barneskole Mats Lundås Jacobsen