Tilskudd til solbenker og susing i sivet

Møre og Romsdal fylkeskommune har tildelt Averøy 520 000 til utvikling av Bruhagen sentrum. Noen av pengene er alt brukt, blant annet til skisseprosjektet turveg Straumsvågen - Gammelfossen. Noen av pengene skal brukes til nye møbler og til en pop-up magisk elvepark. 

Jeg vil se resultater i går

Å jobbe med stedsutvikling er tidkrevende. Det ligger ufattelig mange timer bak lite synlig fysisk resultat. Et faktum mange som jobber med prosjekt kan kvittere ut for. Idé, skisse, samarbeidsmøter, planer, søknader, vedtak, anbud - listen er lang. Men sakte, sakte går det mot realisering av noen av tiltakene. 

Tilskudd og heiarop

I prosessen, når du står der og tenker at nå må det skje noe! Jeg vil se at ting tar form! Ikke bare snakk nå, ikke flere søknader, ikke flere skriftlige formuleringer på papirer - jeg vil at ting skal skje i går!, da er det svært gledelig å motta tilskudd og heiarop fra sidelinja fra de som vil være med på å realisere drømmene:

  • Sparebanken Møre gir 50.000,- i tilskudd til gapahuken som kommer på Straumsvågen nærmiljøområde.
  • MOWI gir 50.000,- til sentrumsprosjektet. 
  • Møre og Romsdal fylkeskommune gir et tilskudd på 520.000,- 

Urban benk R.S. Berthinussen Nye møbler og pop-up elvepark 

Landsakpsarkitektene Østengen & Bergo har utarbeidet designmanual for Bruhagen sentrum. I manualen finner vi eksempler på nye utemøbler og annet stæsj som etter hvert skal opp i sentrum og på strategiske steder langs turvegen.  I skissa til turveg ligger også en elvepark - en elvepark der reguleringsplanen sier vannspeil. 

Noen av midlene fra fylkeskommunen skal vi bruke til å kjøpe inn møbler som vi kan teste ut alt i sommer. 

Det suser i sivet - Klikk for stort bildeHr Padda og coKanskje det suser i sivet på Bruhagen i sommer

Det er også satt av midler til en pop-up elvepark. En happening av noe slag. En eventyrlig parkdag? For rundt 10 år tilbake ble det arrangert Eventyrlig parkdag med utgangspunkt i historien Alice i eventyrland. Kanskje kan vi denne gangen skape Det suser i sivet og treffe Vann Rotte, Muld Varp og Hr. Padda? 

Vi gleder oss! 

Det suser i sivet