Vardes GNISTrende innovasjonsteam

Prosjekt Varde er i gang. Vi har fått koblet på et fabelaktivt innovasjonsteam, som er godt i gang med arbeidet. Tirsdag 5. og onsdag 6. desember blir hele teamet samt representanter fra DOGA og Nordic Edge å treffe i Bruhagen. 

Den gamle skolebygningen skal nå bli en veiviser i arbeidet med å utvikle Bruhagen til et bærekraftig lokalsamfunn. Prosjektet er en del av Gnist-programmet til DOGA, og innovasjonsteamet består av Natural State, Sol-Is Arkitekter, og romsdalsbaserte AN:NA design og Growlab.

-Dette blir et spennende stedsutviklingsprosjekt for hele Averøy, forteller Mads Pålsrud i Growlab. Vi ønsker å skape noe helt eget for Bruhagen. For å få til dette, vil vi invitere lokalsamfunnet til intervjuer og idéverksteder.

Første del av prosessen er feltarbeid, befaring og workshops

Growlab og AN:NA Design, er lokale aktører og består av Mads Pålsrud og Anna Anna Tokle Amundsen. De er opptatt av samskaping og arbeider med designdrevne innovasjonsprosesser. De har blant annet jobbet med et prosjekt om kulturbasert reiseliv i Romsdal, ny områderegulering av sykehus-området i Molde, og ny identitet for Vestnes.

Growlab og AN:NA har starte opp med medvirkningsprosesser og intervjuer. Flere fra øya har alt vært i befatning med Anna og Mads. Nysgjerrige, kunnskapssøkende og herlig lettsnakka er begge.  En fordel når en skal tilegne seg mye kunnskap og kjennskap på relativt kort tid.  

Skal bli kjent med Varde og Bruhagen

5. desember samles hele teamet på Averøy, for å bli kjent med Varde og kommunesenteret Bruhagen.

-Vi føler oss heldige som får lov til å jobbe med en så vakker bygning i en så vakker del av landet vårt, forteller Mari Isdahl som sammen med Oda Solberg er teamet i Sol-Is arkitekter.  Målet vårt er å komme frem til en bruk som bevarer historien, bygningen og området rundt, og at løsningene er bærekraftige og langsiktige, sier Oda.

Prosessen ledes av Natural State
Natural State har mer enn 20 års erfaring med bærekraftig stedsutvikling. De er opptatt av kommersiell og samfunnsnyttig verdiskapning for næringsareal, og jobber særlig med etablering av stedsidentitet, multifunksjon og merkevarebygging som viktige verktøy for å skape steder beboere, tilreisende og næringslivsaktører ønsker å være en del av.

-Med vår stedsbaserte metode, er vi sikker på at vi sammen med lokale krefter vil komme frem til en god utviklingsstrategi for Varde. Varde skal bli et sted for alle, og gi verdi til folk, natur, samfunnet og næringslivet i Averøy,» sier daglig leder Einar Kleppe Holthe.

Før jul vil teamet også lansere en prosjektnettside for Varde, hvor vi kan følge og delta i prosessen.

På nyåret vil teamet invitere til et åpent idéverksted.

-For å lykkes med stedsutviklingen må vi bli skikkelig kjent med bygget, stedet og befolkningen i Averøy. Dette gleder vi oss veldig til, avslutter urban designer i Natural State, Hélène Arja.