Bli kjent med biblioteksjefen

- Jeg heter Merete Bratsberg Aae. Fra 2. august er jeg biblioteksjef i Averøy kommune. Her er en liten presentasjon, skriver vår nye biblioteksjef på bibliotekets hjemmeside. Averøy kommune ønsker Merete hjertelig velkommen og deler gjerne presentasjonen av damen med lidenskap for litteratur og formidling.

Her er presentasjonen:

- Fra august er det jeg som holder til i kontoret på biblioteket, ofte også i skranken og ofte løpende opp og ned trappa med bøker og blader. Så kan dere gjerne få bli litt kjent med meg først som sist. For jeg regner med at du er innom biblioteket av og til. Eller kanskje du går på Averøy ungdomsskole og er innom skolebiblioteket der. Hver mandag er jeg på plass. 

Merete i bibliotektrappaJeg er opprinnelig fra Skien, men har bodd bodd på Averøya siden 1998, er gift med en ekte pekaill og har fire barn. Fra jeg var liten har jeg elska bøker og bibliotek. Men da jeg tok utdannelse ble det Høgskolen i Telemark, Bø, med ulike fag og pedagogikk, som gjorde at jeg ble lærer, ikke bibliotekar (fordi jeg ikke ønska å dra til Oslo, hvor den skolen ligger). I nesten 30 år har jeg jobba som lærer i norsk, engelsk og samfunnskunnskap. Først i Telemark, så i Molde, ett skoleår ved Averøy ungdomsskole og deretter ved Kristiansund videregående skole.

Nå eller aldri

Jeg har likt meg godt, særlig det å ha kontakt med ungdom. Men så dukka den opp, denne biblioteksjefstillinga, og jeg kjente at var nå eller aldri. Siden jeg ikke har helt riktig utdanning, skal jeg studere litt bibliotekfag ved siden av jobben. Til daglig er jeg omgitt av familie, barn, venner, sauer, strikketøy, musikk, hage, blomster og massevis av bøker. Jeg liker også veldig godt å skrive, og for noen år siden var jeg leder for tre spennende gruppeutvekslinger gjennom Aktiv Ungdom, med ungdommer fra Averøya. Vi dro til Irland og Latvia og var vertskap et år. Temaet vårt var kreativ skriving. 

Biblioteksjef i tre dager og har jeg det helt supert

Gjennom mange år har jeg jobba med litteraturformidling. Selvfølgelig som norsklærer, men også utenom. Jeg starta lesesirkel i 2004, har vært med på sette i gang flere etter det, har leda mange bokbad med forfattere som jeg har lånt fra Bjørnsonfestivalen, har hatt poesikonserter på Hansgarden Kornstad, skrevet blogg (Sogeland), hatt YouTube-kanal (Meretemonologer), og er en ivrig kulturinteressert ildsjel, kan man si. Jeg liker å ta bilder, lage videoer, dele tips og inspirasjon og er ikke redd for å ta initiativ. Det er dette jeg skal fortsette med på biblioteket framover. Jeg har mange ideer til aktiviteter, men aller først må jeg lære meg rutinene og kontorarbeidet. Når jeg skriver dette, er det tredje arbeidsdag og jeg har det helt supert. Det er mye å lære, men jeg har blitt veldig godt tatt i mot her og gleder meg til å treffe alle dere som kommer innom. 

Vil dere vite hva jeg liker å lese? Det er mye forskjellig. Kom innom, så tar vi en prat!