Fysioterapi til voksne (over 18 år)

Fysioterapi til voksne er for personer med funksjonsreduksjon, sykdom eller skade. Fysioterapitjenesten har en viktig rolle i helsetilbudet vedrørende rehabilitering av unge og voksne.

Tjenesten innebærer:

• Undersøkelse og funksjonsvurdering
  • Utforming og oppfølging av behandlingstiltak
  • Individuell behandling (institutt/treningssal eller hjemme)
  • Gruppetrening for eldre med redusert balanse og fallfare
  • Formidling og tilpasning av tekniske hjelpemidler
  • Veiledning og råd om forebyggende helsetiltak for bruker, pårørende og helsepersonell
  • Opptrening og tilbud om rehabilitering i nært samarbeid med andre faggrupper.

Hvordan får jeg fysioterapi?

Du må ha henvisning fra lege/sykehus/spesialisthelsetjenesten. Du kan få tilbud om oppfølging uavhengig om man bor hjemme eller er på institusjon.

Hvordan søker jeg?

Du søker om fysioterapi ved å bruke søknadsskjema for helse- og omsorgstjenester (PDF, 119 kB).
Send skjema og henvisning fra lege til: Averøy kommune, Tildelingsenheten, pb 152, 6538 Averøy.

Kan jeg få fysioterapi hjemme?

Hjemmebehandling kan være aktuelt dersom brukere ikke er i stand til å oppsøke oss.

Hva koster det?

Fra 01.01.17 er det ikke lenger slik at kommunal fysioterapi er gratis. Averøy kommune har hittil ikke fastsatt satser for egenandel.

Hvor får jeg fysioterapi?

De kommunale fysioterapeutene holder til ved Bremsnes omsorgssenter (se kart og adresse til høyre) og de privatpraktiserende holder til i kommunesenteret (Bruhagen).

Anne Marit Sylthe
Leder tildelingsenheten