Smitteutbruddet - oppdatering 17. september

Averøy kommune har siden tirsdag kveld fått 4 nye smittetilfeller, og smitten ser ut til å være på vei nedover. Alle tilfellene er knyttet til skolene på Bruhagen, og nærkontakter/ familiemedlemmer til elever der.

Nå får du digitalt valgkort

Denne uken sender Valgdirektoratet ut 3,5 millioner digitale valgkort. - Dette markerer starten på valget, sier direktør Bjørn Berg.

Nytt smittetilfelle i Averøy

Det ble mandag registrert et nytt smittetilfelle i Averøy. Smittekilden er ikke kjent, men smitten kommer etter tilbakekomst fra arbeidsreise til et annet land.

Renovasjon i Averøy kommune - vi arbeider med å finne gode løsninger

Averøy kommune har den siste tiden mottatt en del henvendelser knyttet til renovasjon, og da særlig renovasjon for fritidsboliger. I denne sammenheng er vi i kontakt med ReMidt IKS som er gitt ansvaret for innsamling av avfall fra boliger og fritidsboliger.

Sommervikarer hjemmetjenesten

Hjemmetjenesten ønsker alle sommervikarene velkommen til oss!

Står du i manntallet?

For å kunne stemme ved valget i Averøy, må du være innført i kommunens manntall. Manntallet  for Averøy blir lagt ut til offentlig ettersyn på servicekontoret i perioden 12. juli - 10. september.

Nå skjer det!

I dag signerte varaordfører Svein Kongshaug og Eskild Røsand, daglig leder ved Betonmast Røsand AS, kontrakt for byggingen av den nye barneskolen i kommunen. Dette er den største investeringen noensinne i Averøy kommune.

Ungdomsrådet presenterte sitt nærmiljøforslag

Ingeborg Uran Utheim presenterte i dag ungdomsrådets forslag for nærmiljøanlegget på Bruhagen for landskapsarkitekt Mari Hagen, som har fått oppgaven å bearbeide forslaget videre.

Beste idè for nærmiljøanlegget ved Straumsvågen

Ungdomsrådet har nå kåret årets vinnerforslag til idékonkurransen om nytt nærmiljøanlegg på Bruhagen. Ungdomsrådet fikk inn en rekke ulike forslag, både fra ungdommer og andre. Etter å ha vurdert alle forslagene landet ungdomsrådet på skissen utarbeidet av Sofie Mork, Julie Gustad, Harald Hoel Hasseløsæter og Halvor Bolli Edvardsen fra klasse 10A ved Averøy ungdomsskole.

Økning i folketallet

Averøy hadde en vekst i folketallet på 25 personer for 4. kvartal 2020. Den totale veksten for fjoråret var på 20 personer. Vi har et historisk høyt fødselsoverskudd (forskjellen mellom fødte og døde). Det ble født 51 nye averøyinger i fjor. Ved inngangen av 2021 var folketallet i kommunen på 5808 personer.