Valgkortet

Ved det kommende stortings- og sametingsvalget får du tilsendt valgkortet ditt digitalt.
 

Å få valgkortet er først og fremst en bekreftelse på at du har stemmerett ved valget. På valgkortet står det også i hvilken valgkrets du tilhører, slik at det er enkelt for deg å vite hvor du skal stemme på valgdagen. Dersom du har med deg valgkortet i valglokalet, er det enklere og raskere for valgfunksjonærene å finne deg i manntallet.

Valgkortet er derfor veldig nyttig for deg som velger og for valgfunksjonærene. Husk at du må ha med legitimasjon i tillegg!

En enklere og mer moderne løsning

Nå som alle får valgkortet digitalt, har alle velgere med en smarttelefon muligheten til å ha valgkortet tilgjengelig når de skal stemme.

Siden de fysiske valgkortene ble også sendt ut til velgerens folkeregistrerte adresse. Mange, og spesielt studenter og andre unge velgere, bor på andre midlertidige adresser. Disse gruppene opplevde derfor ofte at de ikke fikk valgkortet sitt, noe som ikke blir et problem med digitale valgkort.

Dersom du forhåndsstemmer, kan du stemme i hvilken som helst kommune i landet. Din stemme blir da sendt til din hjemkommune.
 

Kontaktinformasjon

Astri C. Bævre Istad
Serviceleder
E-post
Telefon 97 53 14 12
Kristen Vorpvik
Arkivleder
E-post
Telefon 90 27 43 78

Åpningstider

Du kan forhåndsstemme på servicekontoret i perioden 10.08 - 10.09:
Mandag - fredag: 08.00 - 15.00.

Torsdag 26. august, 2. og 9. september: 08:00 - 18.00

Fredag 3. september: 08.00 - 18.00.

Lørdag 28. august og 4. september: 10.00 - 14.00


Husk at du må ha med legitimasjon (førerkort, bankort e.l).

Valgkort gjelder ikke som legitimasjon.