I forhåndsstemmeperioden fra 12. august til og med 6. september kan du stemme ved kommunens servicekontor på Bruhagen.

Vi har fått tilbakemelding om at det er lite informasjon tilgjengelig om status i arbeidet med ny skole. Under er en lenke som gir en kort oppsummering for arbeidet så langt. Vi oppdaterer artikkelen med framdriftsplan i løpet av sommeren.

Sommeravslutningene er over, overganger og forandringer er markert, og vi er klare for sommer. Dette ordet, som inneholder så mange drømmer. Ei tid fylt av forventning. Om lave skuldre, gode dager og solskinn. Det siste er et noe usikkert prosjekt, når en bor på disse kanter. Men som nordmøringer flest lever vi i håpet og trua, og mang en sommer har blitt brukt til å håpe på bedre vær.

Januar 2019 signerte rådmennene fra Averøy, Kristiansund, Smøla og Aure avtalen for Nordmøre interkommunale brann- og redningstjeneste (NIBR). Fredag 21. juni hadde samarbeidet sitt første eiermøte, med gode tilbakemeldinger på samarbeidet så langt. Brannsjefen bebudet også at kommunene må til med noen investeringer i årene framover.

Formannskapet vedtok å legge ut forslag til kulturminneplan for Averøy på høring. Høringsfristen er satt til 10. juli 2019. Vi ser fram til å motta tilbakemeldinger, som kan sendes elektronisk til post@averøy.kommune.no. Planforslaget og saksframlegget finner du her.

Det er vedtatt å erstatte utslitt dekke med gummigranulat med nytt og miljøvennlig dekke uten granulat. I tillegg skal løpebanene rundt banen asfalteres, som grunnlag for å legge tartandekke. Arbeidet er dessverre forsinket. Vi har behov for å innhente mer fakta før arbeidet settes i gang.

Sju partier stiller liste til kommunestyrevalget 2019 i Averøy.  Valglistene ble godkjent av valgstyret 28. mai 2019.

Møre og Romsdal fylkeskommune har etablert et samarbeidsprosjekt med Kristiansund og Averøy kommuner med en plan om et nytt og bedre kollektivtilbud fra og med 01.05.2020. Nå inviterer fylkeskommunen kommunene og andre interessenter til å komme med innspill til forslaget som er ute på høring. (PDF, 2 MB)

Averøy omsorgssenter tok i bruk eRom i mars. Dette skal bidra til å forenkle dokumentasjonene for ansatte, samt heve og sikre kvaliteten på tjenesten den enkelte beboer har.

I utgangspunktet distribuerer Averøy kommune sine fakturaer til innbyggerne/tjenestemottakerne på papir pr post. Imidlertid tilbyr vi også andre måter å motta fakturaer på. Alternativene er: