Den nye prosjektlederen vår

I dag presenterer vi vår nye prosjektleder ved tekniske tjenester, Roy Tore Morsund (50). Han startet jobben i begynnelsen av juli og har brukt sommeren til å bli kjent med kommunen, organisasjonen, kollegaer, planer, kart og prosjektene han skal i gang med. Den første er prosjektering av to renseanlegg i kommunen og etter hvert tiltak ved Bremsnes skole og brannstasjonen.

Bli kjent med biblioteksjefen

- Jeg heter Merete Bratsberg Aae. Fra 2. august er jeg biblioteksjef i Averøy kommune. Her er en liten presentasjon, skriver vår nye biblioteksjef på bibliotekets hjemmeside. Averøy kommune ønsker Merete hjertelig velkommen og deler gjerne presentasjonen av damen med lidenskap for litteratur og formidling.

Sommerjobb med turskoene på

Silje Tonette Hammerø Kroknes (22) har med seg hengekøye og tarp og har tatt fatt på sommerjobb i Averøy. Hun bidrar inn i arbeidet med Plan for friluftslivets ferdselsåre, og har det som for mange av oss fortoner seg som drømmesommerjobben – turgåing!

Søknadsportalen for spillemidler 2023 er åpnet

Går dere med planer om å søke spillemidler til anlegg for idrett og fysisk aktivitet? Den årlige søknadsfristen i Averøy kommune er 1. september. Da skal de som tenker å søke for 2023 ha meldt sine planer til kommunen. Ta kontakt med kommunen via epost eller telefon slik at vi kan bistå dere underveis. Søknaden leveres elektronisk.

Kartlegging av turstier i og rundt Bruhagen

I Averøy er vi nå i gang med arbeid opp mot plan for friluftslivets ferdselsårer. Planen skal identifisere, ivareta og utvikle friluftslivets ferdselsårer for å sikre et attraktivt tilbud til befolkningen med tanke på folkehelse, livskvalitet, bolyst og reiseliv. Sommeren 2022 setter vi et spesielt fokus på området Bruvoll-Bruhagen. Dette gjøres i nært samarbeid med kunnskapsrike frivillige entusiaster fra nærmiljøet og representanter fra Bruvoll bygdalag og Gammelfossens venner.   

Allemannsplikten

Selv om det nå er mulig å feriere i utlandet skal flertallet tilbringe det meste av ferien her i Norge, og mange vil ut og oppleve norsk natur. Allemannsretten gir oss fantastiske muligheter til å oppleve og å bruke naturen rundt oss. Og dette har vi full rett til, så lenge vi tar hensyn til grunneier, hverandre, planter og dyr.  

Fagleder med tro på tankesnu og forebygging

Formelt startet Kristi Garte (49) i jobben som fagleder ved Psykisk helsetjeneste 1. mai i år, men det var først etter å ha fungert i rollen i nesten ett år, at hun våget seg til å søke.  - I løpet av den tiden så jeg hvor bra og kjekk denne jobben er og jeg tenkte det var artig å prøve, sier hun

Mer penger til idrett og fysisk aktivitet

Kultur-, næring- og folkehelseutvalet har gjort sitt vedtak, og fire spillemiddelsøknader fra Averøy er gitt tilskudd i denne fordelingsrunden. Kvernes skytterlag, Averøykameratene, Rånes velforening og Sveggen vel mottar til sammen kr. 2.602.000,- i spillemidler i 2022. Gratulerer! 

Tilskudd til solbenker og susing i sivet

Møre og Romsdal fylkeskommune har tildelt Averøy 520 000 til utvikling av Bruhagen sentrum. Noen av pengene er alt brukt, blant annet til skisseprosjektet turveg Straumsvågen - Gammelfossen. Noen av pengene skal brukes til nye møbler og til en pop-up magisk elvepark.   

Storfangst til ungdomsfiske

Averøy kommune fikk napp og kr. 200.000 i tilskudd da vi søkte Nærings- og fiskeridepartementet om midler til å gjennomføre ungdomsfiske i Averøy sommeren 2022. Departementet fastsetter årlig forskrift om ungdoms rett til å delta i fiske,  ungdomsfiskeordningen. Målet med ungdomsfiskeordningen er å gi unge en inngang til fiskerinæringen.