Ungdataundersøkelse 2018

Kunnskap om ungdoms hverdagsliv og folkehelsesituasjon er et viktig grunnlag for ungdomspolitikken i årene som kommer, og til å vurdere satsningsområder i det forebyggende ungdomsarbeidet i kommunen. I år gjennomføres undersøkelsen i uke 16, og det er ungdommene på ungdomsskolen som blir invitert til å svare.

Vi nærmer oss 5900 innbyggere

Ved inngangen av 2018 var vi 5859 innbyggere i Averøy. Det betyr at vi fortsatt vokser, og nærmer oss målet i kommuneplanen med 5900 innbyggere i 2018. Vi har aldri før vært flere i kommunen vår. Til tross for fødselsunderskudd (flere døde enn fødte) økte vi folketallet med 5 personer i løpet av 4. kvartal 2017.

Bremsneshatten og parkering

Averøy kommune og beboerne i nærområdet ber alle som besøker Bremsneshatten og Bremsneshola om å parkere på parkeringsplassen ved Djupbukta. For de som skal besøke klatrefeltet kan parkeringsplass ved Bremsnes skole også benyttes.

Velg e-faktura eller Avtalegiro og gjør betalingen enklere!

Velg eFaktura eller AvtaleGiro på SFO, barnehage, kulturskole, og kommunale avgifter, for å enklere ha kontroll på betalingene.

Oppfølging av brukerundersøkelsen i helse- og omsorgstjenestene

I november 2016 gjennomførte kommunen en brukerundersøkelse i utvalgte helse- og omsorgstjenester.  Alle som ble invitert til å svare får en tilbakemelding på resultatene fra ansvarlig enhet (sykehjem, hjemmetjeneste og botjeneste) i begynnelsen av februar. Her er en kort oppsummering av resultatene.

Svømmehallen åpner 22. januar

Svømmehallen åpner igjen 22. januar. Flisene i bunnen er skiftet ut, vann er fylt opp og varmet opp, melder vaktmester Einar Gule og ønsker velkommen! Se svømmehallens åpningstider for publikumsbading.

Redusert kapasitet på byggesaksbehandling

Averøy kommune har dessverre mangel på saksbehandlere innen byggesaker. Det betyr lengre behandlingstid på søknader og mindre tid til veiledning. Vi får nye byggesaksbehandlere på plass i løpet av 1. kvartal 2018. Etter en tid med opplæring av disse, regner vi med å være i normal drift igjen.

Stipendordning for sykepleierstudenter

Averøy kommune tilbyr nå en stipendordning for sykepleierstudenter og nyutdannede sykepleiere.

Formannskapets forslag til budsjett 2018 og økonomiplan 2018 - 2021

Formannskapet gikk enstemmig inn for rådmannens forslag til budsjett 2018 og økonomiplan 2018 - 2021 på sitt møte tirsdag denne uken. Bygging av ny skole ved Rangøykrysset er den største oppgaven kommunen gir rom for i økonomiplanperioden. Det krever stram styring, budsjettdisiplin og gir ikke rom for andre "hjertesaker", sier ordføreren og resten av formannskapet.

Ny målsetting for hjorteviltet i Averøy

Kommunestyret vedtok i møte den 30.10.2017 Målsetting for forvaltning av hjortevilt i Averøy kommune 2018-2023 og Forskrift om minsteareal for jakt på hjort og rådyr.