Januar 2019 signerte rådmennene fra Averøy, Kristiansund, Smøla og Aure avtalen for Nordmøre interkommunale brann- og redningstjeneste (NIBR). Fredag 21. juni hadde samarbeidet sitt første eiermøte, med gode tilbakemeldinger på samarbeidet så langt. Brannsjefen bebudet også at kommunene må til med noen investeringer i årene framover.

Det blir begrenset kapasitet på byggesak neste uke (uke 26) pga innføring av nytt datasystem. Hvis publikum ønsker kontakt kan de henvende seg til oss på telefon og mail.

29. juli starter Gunhild Marie Settem Târingskog (32) i jobben som vår nye biblioteksjef. Gunhild er opprinnelig fra Surnadal. Nå flytter hun hjem til Nordmøre etter studier i Oslo og fire år med jobb ved Eksjô stadsbibliotek i Sverige.

Formannskapet vedtok å legge ut forslag til kulturminneplan for Averøy på høring. Høringsfristen er satt til 10. juli 2019. Vi ser fram til å motta tilbakemeldinger, som kan sendes elektronisk til post@averøy.kommune.no. Planforslaget og saksframlegget finner du her.

Sju partier stiller liste til kommunestyrevalget 2019 i Averøy.  Valglistene ble godkjent av valgstyret 28. mai 2019.

Møre og Romsdal fylkeskommune har etablert et samarbeidsprosjekt med Kristiansund og Averøy kommuner med en plan om et nytt og bedre kollektivtilbud fra og med 01.05.2020. Nå inviterer fylkeskommunen kommunene og andre interessenter til å komme med innspill til forslaget som er ute på høring. (PDF, 2 MB)

Averøy omsorgssenter tok i bruk eRom i mars. Dette skal bidra til å forenkle dokumentasjonene for ansatte, samt heve og sikre kvaliteten på tjenesten den enkelte beboer har.

Averøy kommune trekker ut to vinnere som kan benytte to billetter (sesongkort) hver i forbindelse med eliteseriekampen Kristiansund - Molde - som går av stabelen 16. mai.

I utgangspunktet distribuerer Averøy kommune sine fakturaer til innbyggerne/tjenestemottakerne på papir pr post. Imidlertid tilbyr vi også andre måter å motta fakturaer på. Alternativene er:

Hytterenovasjonscontainerne er kun for vanlig husholdningsavfall (kjøkkenavfall) fra hytter og fritidsbebyggelse. Farlig avfall, EE-avfall, byggeavfall ol. skal leveres på miljøstasjonen.