Stimuleringstilskudd til veterinærdekning

Kommunene i Møre og Romsdal kan nå søke Landbruksdirektoratet om stimuleringstilskudd til veterinærdekning. Formålet med stimuleringstilskuddet er å medvirke til å sikre tilfredsstillende tilgang på tjenester fra dyrehelsepersonell i næringssvake områder og er viktig for å medvirke til veterinærtjenester på dagtid.

Søke støtte fra Averøy kraftfond

Stiftelsen Averøy Kraftfond har som formål å dele ut penger fra fondets midler til:  Lag og organisasjoner som bidrar til å fremme aktivitet blant barn og unge i Averøy Kommune.

Støtte til næringsutvikling

Enkeltpersoner og bedrifter i Averøy kommune kan søke om støtte. Prosjektene må komme inn under fylkeskommunale og statlige retningslinjer (PDF, 488 kB) , kommunale planer og strategier. Søknader blir behandlet fortløpende av næringsutvalget.

To testet positivt etter re-testing

Vi har god oversikt og kontroll etter utbruddet ved Jangaard Exports anlegg på Hasseløya i begynnelsen av februar. Utbruddet førte til at bedriften stengte ned. Massiv testing og smittesporing viste at 12 personer var smittet og ble isolert. 178 nærkontakter ble satt i karantene og testet. Etter 2. gangs test før helgen har ytterligere to personer testet positivt. Disse var allerede satt i karantene.

Testing ved Covid 19-symptomer, eller mistanke om smitte

Alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19 har anledning til å teste seg uten leges vurdering. Du kan bestille Covid-19 test via denne nettsiden: c19.no

Vinneren er - Utheim skole!

Her kommer en gladmelding fra Utheim skole, skriver rektor Inger Lise Sørvik Smenes.  I en «annerledes tid» med smittevern, smittesporing og hjemmeskole, er det stor stas å presentere skolen som vinneren av en nasjonal lesekonkurranse 2020.

Fraråder reiser til, og oppfordrer sterkt til testing ved innreise fra sentrale østlandsområder

Averøy kommune oppfordrer på sterkeste om å ikke reise til de aktuelle områdene på østlandet som er berørt av den muterte virusvarianten. Vi ber også tilreisende fra de samme kommunene og randkommuner om å teste seg.

Trist og lei av pandemien? Kommunepsykolog Hektor har noen gode råd

Koronapandemien har vært en langvarig belastning. Selv om få av Averøys befolkning har blitt syke og smittesituasjonen for tiden er under kontroll, preger situasjonen oss alle, sier kommunepsykolog Hektor Hovgaard. - Vi blir ulikt rammet, og folk reagerer forskjellig på denne situasjonen og ikke minst varigheten av den, sier han.

Bremsnes barnehage åpner igjen tirsdag 19. januar

Bremsnes barnehage var stengt hele forrige uke etter at en ansatt testet positivt for Covid-19. Alle ansatte og barn ble satt i karantene. Smittesporing startet umiddelbart når vi fikk beskjed om den positive prøven, og alle nærkontakter ble kartlagt. Gjennom smittesporingsarbeidet ser det også ut til smittekilden ble funnet.

Ingen flere har testet positivt etter smittetilfelle ved Bremsnes barnehage

Søndag 10. januar ble det klart at en ansatt i Bremsnes barnehage hadde testet positivt på Covid-19. Averøy kommune gikk straks i gang med et større smittesporingsarbeid, der alle ansatte og barn i Bremsnes barnehage ble satt i karantene. Ansatte, barn i barnehagen og andre nærkontakter ble testet mandag og tirsdag denne uken.