Slik vil koronavaksineringen foregå i Averøy

Koronavaksinering er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og kommunene skal tilby innbyggerne vaksinasjon.  Vaksinen er gratis og frivillig.

Trist og lei av pandemien? Kommunepsykolog Hektor har noen gode råd

Koronapandemien har vært en langvarig belastning. Selv om få av Averøys befolkning har blitt syke og smittesituasjonen for tiden er under kontroll, preger situasjonen oss alle, sier kommunepsykolog Hektor Hovgaard. - Vi blir ulikt rammet, og folk reagerer forskjellig på denne situasjonen og ikke minst varigheten av den, sier han.

Fortsatt besøksrestriksjoner på kommunehuset

For å hindre smittespredning blir det delvis stengt kommunehus og biblioteket for besøkende fra tirsdag 5. januar. Du kan avtale møter på forhånd, slik at vi i ettertid har kontaktinformasjon ved evt. smittesporing. Konsultasjoner ved helsestasjon som er avtalt blir gjennomført.

Bremsnes barnehage åpner igjen tirsdag 19. januar

Bremsnes barnehage var stengt hele forrige uke etter at en ansatt testet positivt for Covid-19. Alle ansatte og barn ble satt i karantene. Smittesporing startet umiddelbart når vi fikk beskjed om den positive prøven, og alle nærkontakter ble kartlagt. Gjennom smittesporingsarbeidet ser det også ut til smittekilden ble funnet.

Ingen flere har testet positivt etter smittetilfelle ved Bremsnes barnehage

Søndag 10. januar ble det klart at en ansatt i Bremsnes barnehage hadde testet positivt på Covid-19. Averøy kommune gikk straks i gang med et større smittesporingsarbeid, der alle ansatte og barn i Bremsnes barnehage ble satt i karantene. Ansatte, barn i barnehagen og andre nærkontakter ble testet mandag og tirsdag denne uken.

De første vaksinene har kommet

I ettermiddag kunne ledende helsesykepleier Oddrun Hoseth ta imot den første forsendelsen av Covid-19-vaksiner. Da starter vi opp vaksinasjon av beboerne på sykehjemmet i morgen. I påfølgende uker får vi nye forsendelser og vaksineprogrammet i Averøy vil gå sin gang.

Søknad om barnehageplass - søknadsfrist 1. mars

Frist for å søke barnehageplass til hovedopptak er 1. mars. Tildelingene av plass vil skje i løpet av mars.

Kontakt med NAV Averøy fra 4.1.2021

Grunnet nye retningslinjer gjeldende fra 04.01.21, tar NAV Averøy bare imot nødhenvendelser ved personlig frammøte. Vi ber om at dere som kan, benytter våre digitale løsninger for kontakt.

Ordførerens nyttårshilsen

Året 2020 - da det å holde avstand var et tegn på omtanke.

Koronavaksine

Averøy kommune får de første vaksinene i løpet av uke 1. Det er beboere på sykehjem og institusjoner som får prioritet på disse. Plan for de neste ukene og målgrupper blir kunngjort så snart vi har sikker informasjon om antall og tidspunkt. Vi følger i utgangspunktet Folkehelseinstituttets anbefalinger for koronavaksineringen .